avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui sau infiere...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui sau infiere...

Buna ziua! Baiatul meu( are 19 ani) dintr-o casatorie anterioara, poarta numele fostului sot. Si eu si sotul meu actual dorim ca baiatul sa ne poarte numele (suntem casatoriti de 15 ani,iar copilul a fost crescut de noi).Vrem sa fie mostenitorul nostru.Cum trebuie procedat?Sa-l infieze sotul meu ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:25, 25 August 2014
Pe dvs va mosteneste oricum, iar sotul ar putea sa ii lase ce are prin testament.
Numele il poate schimba pe cale administrativa.
Sotul dvs il poate adopta daca vrea sa ii fie tata si in acte si daca fiul dvs doreste la fel, adoptia nu are legatura cu averea, nu asta trebuie sa fie scopul adoptiei, desi sigur ca fiind apoi tata si fiu, se vor mosteni.
Multumesc! Nu m-am exprimat eu corect...nu averea era scopul adoptiei. Si cu adoptia cum se procedeaza?
Se depune cerere in instanta pt incuviintarea adoptiei, sotul dvs, fiul va fi de acord.
Aveti nevoie si de martori care stiu ca a fost crescut de sotul dvs de pe timpul minoritatii sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie Baciuc Claudiu Baciuc Claudiu Am primit o citatie de la judecatorie ca actualul sot al fostei sotii, cel de al trei-lea, vrea sa-mi infieze baiatul, care are acum 23 de ani, sa-i schimbe ... (vezi toată discuția)
Testament autentic ContSters424636 ContSters424636 Ingrijesc de un batran in varsta de 80 ani,care ia decedat sotia ,dansul nu are nici un copil,sotia are un copil din prima casnicie,si vrea sa imi faca mie un ... (vezi toată discuția)
Bună seara. tatăl meu a decedat acum 6 săptămâni iar mama ... Acatia85 Acatia85 Bună seara. Tatăl meu a decedat acum 6 săptămâni iar mama mea vrea să mergem la notar ca săi trec ei dreptul meu. Eu personal am refuzat am spus ca merg ... (vezi toată discuția)