avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie

Am primit o citatie de la judecatorie ca actualul sot al fostei sotii, cel de al trei-lea, vrea sa-mi infieze baiatul, care are acum 23 de ani, sa-i schimbe numele si certificatul de nastere pe numele lui. De la 9 ani pana la 14 ani copilul a fost crescut de mine si sotia mea, iar cand mama fiului meu s-a casatorit a treia oara, m-am trezit cu actualul ei sot, de care nu stiam, care mi-a luat copilul, interzicandu-mi exercitarea drepturilor parintesti ,motivand ca el este noul tata, indoctrinindu-l si interzicandu-i acestuia sa aiba legaturi cu mine si familia mea. Acum ,dupa 9 ani vrea sa treaca copilul de 23 de ani pe numele lui. Nu mi-am vazut copilul de 9 ani datorita lor, iar acum spune ca el l-a crescut,ca nu are legaturi cu mine,dincolo de vointa mea, datorita educației primite de la ei, si solicita instantei cele prezentate mai sus . Ce e de facut, poate fi oprit acest lucru tinand cont ca fiul meu are 23 de ani??? In cazul in care il adopta mai are drepturi ca mostenitor al meu sau il pierde?
Ultima modificare: Vineri, 28 Decembrie 2018
Baciuc Claudiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:24, 28 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va mai mosteneste daca va fi adoptat.
Nu stiu de ce ati primit citatie, nu mai e nevoie de acordul dvs.
Poate ar trebui sa aveti o discutie cu copilul dvs.
Daca tot ati fost citat, prezentati-va.
Ultima modificare: Vineri, 28 Decembrie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui sau infiere... ginacom ginacom Buna ziua! Baiatul meu( are 19 ani) dintr-o casatorie anterioara, poarta numele fostului sot. Si eu si sotul meu actual dorim ca baiatul sa ne poarte numele ... (vezi toată discuția)
Desfacerea adoptiei la cererea adoptatului major tonybulanu tonybulanu Desfacerea adoptiei la cererea adoptatului major? Dupa 19 ani am aflat ca fiul meu a fost adoptat de fosta nevasta si sotul ei.la virsta de 17 ani l-au dat ... (vezi toată discuția)
Adoptarea fiicei de catre actualul sot Madda85 Madda85 Am avut o relație de concubinaj din care a rezultat o fetița! De când S a născut fetița de 9 ani trăiește cu mine și cu actualul meu soț! Tatăl ... (vezi toată discuția)