avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... avize de insotire amarfii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

avize de insotire amarfii

pot sa-i dau unui client marfa pe aviz, fara sa-i mai fac factura ulterior si sa-i incasez pe loc avizul?
Cel mai recent răspuns: cristi473 , utilizator 16:08, 6 Februarie 2011
aviz trebuie pentru transport, doar in baza facturii se pot incasa bani
Nu,nu se poate face asa ceva. Trebuie emisa factura.Daca sunteti si platitor de TVA ,acesta trebuie inregistrat in contabilitate,ca si venitul . Chitanta puteti sa-i taiati dar nu ca incasare a marfurilor de pe aviz,eventual ca si incasare in avans de la clientul respectiv.
sant angajat la o firma care imi cere sa transport la un client marfa cu aviz de insotire si pe care trebuie sa incasez banii, binnteles fara sa le dau chitanta pt ca nu am. deci vreau sa stiu este legal sau nu si ce pot sa fac eu ca angajat?
Felul in care transportati marfa este legal.Dar si avizele de insotire a marfii trebuie facturate ulterior de catre firma. Daca livrati marfa pe baza avizului,incasati bani fara chitanta la un eventual control ,vor fi verificate avizele. In cazul in care nu au fost facturate marfurile din acesta , fapta este considerata infractiune-evaziune fiscala. Banuiesc ca ati auzit de acest termen.

Riscul este al Dvs.Acum ramane sa va ganditi daca vi-l asumati sau nu.Eu nu m-as risca. :)
care este pedeapsa pentru fapta asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert la distanta - contabilitate just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! As dori sa trimit un pachet de la firma la particular, cu ramburs, iar valoarea incasata sa fie exact valoarea marfii. Cum trebuie procedat in ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa pe aviz (fara factura) mad_john mad_john Situatie. Firma de distributie vinde marfa fara factura ( pe aviz), soferul livreaza, ia banii pe avize si isi da demisia. I se semneaza incetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Aviz insotire a marfii livs livs Ce sunt avizele tip "Delta" si ce valoare contabila au? Din cate stiu eu, avizul de insotire a marfii, potrivit HG 831/1997, serveste ca document de insotire ... (vezi toată discuția)