avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... vanzare marfa pe aviz (fara factura)
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

vanzare marfa pe aviz (fara factura)

Situatie. Firma de distributie vinde marfa fara factura ( pe aviz), soferul livreaza, ia banii pe avize si isi da demisia. I se semneaza incetarea contractului de munca si primeste decizia de incetare. Dupa o saptamana de la facturare se trezesc ca de fapt soferul nu a predat banii pe avizele livrate. Intocmesc facturi cu chitante si le duc la client, dar avizele au ramas la sofer. Facturile intocmite si chitantele sunt cu data de 24.08. dar unul dintre avize este cu data de 25.08 adica factura a fost facuta inainte de a fi facut avizul. Clientii au declarat ca au dat banii soferului pe data de 24.08 dar marfa a ajuns la ei pe 26.08. Ce poate pati soferul in acest caz, avand in vedere ca el nu a taiat nicio chitanta
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 21:42, 30 Decembrie 2011
Soferul va raspunde patrimonial in temeiul dispozitiilor legale.
sa aratam 'elefantul din camera' - aici e vorba de marfa si plati la negru, daca soferul dadea pe aviz si incasa fara chitanta ... nu prea vad eu cum poti imputa soferului banii obtinuti la negru legal fara sa ai f f mari probleme ...

sfatul meu, fara sa judec pe nimeni - cand vinzi la negru te astepti la asa ceva, asa ca, pe viitor, dati factura si chitanta la oameni din prima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa pe aviz adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti daca pot sa livrez unui client marfa (produs finit) pe baza de aviz si sa facturez in momentul in care incasez ? Societatea livreaza ... (vezi toată discuția)
Avize de insotire amarfii cristi473 cristi473 pot sa-i dau unui client marfa pe aviz, fara sa-i mai fac factura ulterior si sa-i incasez pe loc avizul? (vezi toată discuția)
Consignment stock TiberiuOlaru TiberiuOlaru Incerc sa startez aceasta aplicatie cu ajutorul: - unui furnizor din Austria (care produce si livreaza marfa intr-un depozit din Romania al unei terte parti); ... (vezi toată discuția)