avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Licentiat in stiinte administrative - ocupatii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Licentiat in stiinte administrative - ocupatii posibile?

Buna,

Fiind licentiata in stiinte administrative in cadrul Facultatii de Drept, ce ocupatii sunt posibile si in ce domenii de activitate?

Va multumesc pentru timpul acordat.

Cu stima,
Mihaela Ivanutiu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 28 Aprilie 2008
Puteti ocupa functii in administratia publica locala, de exemplu secretar primarie, prefectura (cod COR 111057 )
Puteti accede la o functie publica sau sa optati pentru incheierea unui contract de munca ca personal contractual la o institutie sau autoritate publica. Sunt o multitudine de functii publice care presupun studii superioare administrative, cum ar fi cea de inspector ( in cadrul Consiliului Concurentei de exemplu), consilier (de ex. in cadrul primariilor)
Va multumesc pentru raspunsul dvs.

Pot accede fara a avea experienta necesara?

Ref. la incheierea unui contract de munca: cum pot aborda o institutie pe aceasta tema?

V-as solicita, daca timpul dvs. va permite, o detaliere a ocupatiilor.

Cu stima,
Mihaela Ivanutiu
Pentru ocuparea unor posturi este necesara experienta, dar pentru altele nu.
Angajarea in sistemul bugetar se face prin examen sau concurs , prin urmare, trebuie sa urmariti ce institutii publice scot la concurs asemenea locuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere vechime studii privat vs bugetar cristiis cristiis Acum o luna am adresat o intrebare catre ANFP la care am primit un raspuns dar oarecum pe langa subiect. Incerc de mai mult timp, cu mai multe persoane ... (vezi toată discuția)
Secretar comuna cosminic cosminic in cazul in care la concursul ptr ocuparea functiei de secretar cumuna niciun cuncurent nu a fost admis cand se va mai scoate postul la concurs si de catre ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta vechime in specialitatea studiilor (am fost incadrata economist dar am licenta in stiinte administrative) MhMEla MhMEla Buna ziua, Va rog sa ma ajutati ... Am finalizat studii superioare ASE si sunt licentiata in stiinte administrative. Am ocupat o functie de economist la o ... (vezi toată discuția)