Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati ... Am finalizat studii superioare ASE si sunt licentiata in stiinte administrative. Am ocupat o functie de economist la o firma privata cod cor 263102 Consilier/expert/inspector/referent/economist in economie generala. Pe diploma de licenta scrie "licentiat in stiinte administrative" intrucat am finalizat Facultatea de Administratie si Management Public. Se poate sa imi fie eliberata o adeverinta de vechime in specialitatea studiilor de catre firma la care am fost angajata?
Va multumesc.
Potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate,sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
Buna seara,
Va multumesc pentru raspuns. Mai am o neclaritate, daca se poate sa ma ajutati.
Vechimea in specialitatea studiilor este recunoscuta in cadrul instituțiilor de stat indiferent de unde vine adeverinta ( ca vine de la firma privată la care am fost angajata, ori ca vine de la o institutie de stat)?
In prezent lucrez la o institutie de stat, si daca mi s-ar recunoaște si vechimea in specialitatea studiilor din cadrul firmei private unde am lucrat asi avea posibilitatea de a da concurs pe grad superior. Deci pe diploma de licenta scrie științe administrative si eu am ocupat post de economist ( codul cor mai sus). Oare trebuia sa am științe economice ca sa mi se poată elibera adeverinta de vechime in studii sau este in regula daca imi eliberează asa?
Multumesc mult
Incadrare angajat
IonD
Buna ziua,
Supun discutiei urmtoarele situatii:
1. Care este incadrarea in COR. pentru un absolvent de ASE. Bucuresti,, Facultatea de Management, ... (vezi toată discuția)