avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA si pensionar... sau invers dar DUBLU platitor de ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA si pensionar... sau invers dar DUBLU platitor de CASS!

pt ca tot am dechis subjectul, cu plecaciune va rog ..... - vb. este ds. mine pensionar, 75 de ani, cu vechime integrala si in palta , mai ales a CASS + PFA, resp. taximetrist; caz particular - eu lucrez putin, intelegeti dece.., si aceasta a doua plata a 'sanatatii' ma scoate din papuci....

Este ilogica; puteau sa mai adauge ceva la impozit sau la ce stiu ei finantistii ["cautatorii de aur ai sec 21..."] dar sa devii cinic (legea 95/2006) , sa faci abstractie de logica, cu de-a sila... zau sa ma iertati eu nu inteleg ac. lucru intr-o soc. civilizata.

Nu voi plati !
sa ma bage la inchisoare: deoarece mi-au calculat plata CASS odios = Retroactiv 5 ani si Penalizari 5,5% pe zi.... dintr-un Venit Estimat / forfetar(!), care este cu minimim 3 ori mai mare decat firavele mele incasari = total 37 mil lei vechi dintr-un total de 370 mil. lei vechi, adica 10,0% in loc de 5,5%.....
nu-i am !

acum, in 2011 este mai bine, se face impozitarea din Venitul Real (!) dar trebuie sa tinem evidenta zilnica a Incasarilor si a Cheltuielilor; este in mod cert mai corect chiar daca nu ne pricepem la birocratie - o invatam !

Ce parere aveti ?

in rest „sa fiti satatos si la punga gros ....”

cu stima
MO
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters190801 , utilizator 01:24, 6 Februarie 2011
referitor la problema juridica, nu mai platiti cass dublu, asteptati o decizie e impunere de la ei ( nu o nota informativa) si ii dati in judecata in contencios administrativ. nu exista rezolvare usoara sau amiabila in astfel de cazuri, doar in instanta. succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar platitor de cass + pfa / taxi....... mirceaolaru mirceaolaru legea 95/2006 nu face nici o referire la ac. ctg. si consider ca omisiunea este facuta din greseala sau din nepricepere ?! Cum poti cere unui platitor de CASS ... (vezi toată discuția)
Cas poate fi platiti de 2 ori la aceiasi persoana = pensionar+pfa ? mirceaolaru mirceaolaru Ca pensionar mi se opreste automat din pensie o suma (5,5%...?) si astfel pot sa ma imbolnavesc cat vreau pt ca am facut aceasta asigurare / aici am un ... (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor - impact asupra pfa-urilor Popu Popu Dintre cei ce au studiat noua lege a pensiilor cine / ce a dedus din noua lege in ceea ce-i priveste pe cei ce realizeaza venituri din activitati ... (vezi toată discuția)