avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit plata impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

plata impozit pe profit

daca o societate comerciala a incheiat anul 2010 pe profit, iar in 2009 are de recuperat o pierdere
VARIANTA 1 :se calculeaza impozit pe profit si se plateste acest impozit iar restul, profitul net se repartizeaza pentru acoperirea pierderii din anul precedent sau.........
VARIANTA 2:.tot profitul de la sfarsitul anului fara a mai calcula si plati imp pe profit se repartizeaza pt acoperirea pierderii de la sfarsitul anului 2009?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: ksf , utilizator 13:19, 6 Februarie 2011
La fiecare plata a impozitului pe profit se recupereaza pierderea fiscala din anii precedenti.
Inainte de orice repartizare a profitului net se recupereaza pierderea din anii precedenti evidentiata in debitul contului 1171 si partea care excede se repartizeaza conform AGA.
deci, a2a varianta ar fii ok?
Deci:
1. exista pierdere fiscala care se recupereaza la fiecare plata a impozitului pr profit conform declaratie 101 pentru anul 2009
2. exista pierdere contabila care se regaseste in debitul contului 117.

Da-mi mai multe detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere contabila ,pierdere fiscala camicami camicami Am urmatoarea situatie : pierdere din anul precedent(2008) inregistrata in debit cont 117, in suma de 6667 lei. O parte este pierdere fiscala,6631 lei,iar ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere ani anteriori Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna dimineata! As avea nevoie de un pic de ajutor. In 2008 am pierdere contabila si fiscala. In 2007 si 2006 am profit contabil reportat ( care este mai mic ... (vezi toată discuția)
Pierdere fiscala popa olivia popa olivia Buna seara, Firma a fost in 2003 platitoare de imp pe venit si a inreg la sf anului pierdere contabila de 204 ron. Apoi din 01.01.2004 a fost platitoare de ... (vezi toată discuția)