avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salar mediu pe unitate pt. mame
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salar mediu pe unitate pt. mame

trebuie sa platesc unei angajate un salar mesiu pe unitate pt nasterea unui copil,
dar nu stiu cum. este impozabil, cum trebuie sa procedez?
va meultumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: coto77 , utilizator 14:32, 30 Septembrie 2011
Buna ziua
Cod fiscal
4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:

a) ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităţilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave şi incurabile, ajutoarele pentru naştere, veniturile reprezentând cadouri pentru copiii minori ai salariaţilor, cadourile oferite salariatelor, contravaloarea transportului la şi de la locul de muncă al salariatului, costul prestaţiilor pentru tratament şi odihnă, inclusiv transportul pentru salariaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariaţii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă.

daca este considerat ajutor pentru nastere...........

multumesc pt ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor financiar pentru un angajat AndaBrailean AndaBrailean Poate o firma sa plateasca niste cheltuieli ale unui angajat care are nevoie de sprijin fara ca acest ajutor sa fie considerat drepturi salariale mascate? (vezi toată discuția)
Ajutorul de inmormantare mateiadriana mateiadriana In cazul decesului salariatului,ajutorul de inmormantare dat de angajator conform contractului colectiv de munca, se impoziteaza? (vezi toată discuția)
Calculul contributiilor in cazul acordarii ajutorului de nastere nep nep buna ziua, este vorba de o salariata care a nascut de curand; am platit ajutor de nastere.Ce contributii trebuie platite de angajator si ce se retine si ... (vezi toată discuția)