De 2 ani am un proces cu fostu sot care cere tot apartamentul , eu si copiii sa ramanem fara nimic. In timpul primului proces care s-a incheiat cu respingerea actiunii lui , ca nu a avut banii suficienti pentru taxe si acum in timpul celui de-al 2-lea ,judecatorul si avocatii ne-au sfatuit , de fapt l-au sfatuit pe el sa mearga la o intelegere si sa impartim in cote egale , ca asa este legea. Copiii din cate vad nu intra in subiectul asta .Omul nu vrea si merge mai departe cu procesul , iar eu va intreb :
Daca fata mea este studenta in anul 2 (ma refer doar la unul din copii acum), mai are 2 ani de munca in Iasi la facultate si nu are unde sa vina acasa decat aici la Vaslui aici ii fac mancare aici invata .. unde locuim de 22 de ani , chiar nu conteaza deloc ca fata asta ramane in strada ? Ce spune legea in asa caz?
Mentionez ca apartramentul este un bun comun obtinut in timpul casatoriei si am divortat acuma 14 ani .. sotul a fost vacuat si eu am ramas sa locuiesc cu copiii minori in casa asta. Acuma dupa 14 ani el vrea tot fara sa-i mai pese de nimic.
Se va tine cont de copii si va va fi atribuita dvs. locuinta cu obligatia dvs. de a-l despagubi cu 1/2 din pret .Copiii nu au drept de proprietate la bunul imobil.
In mod normal instantele nu au in vedere copii intrucat potrivit legii acestia nu au un drept de coproprietate.
Insa...se mai tine cumva seama...fara a se arata in mod expres in hotarare.
Daca nu are bani de taxe nu va termina procesul...deoarece nu se va judeca...
banuiesc ca un urma pronuntarii divortului acum 14 ani, vi s-au dat spre incredintare dvs copii.ca atare,ex sotul dvs a platit lunar(cel putin teoretic) pensie de intretinere pt copii.mai mult, timp de 14 ani nu a solicitat partajul bunurilor comune achizitionate pe perioada casatoriei.
chiar daca sotul dvs nu are bani pt taxa de timbru, poate solicita APJ pentru scutirea taxei.posibil sa nu fi identificat pana acum aceasta facilitate oferita legal de lege.
cred ca ce-a mai buna solutie este sa efectuati in mod amiabilpartajul si sa va restrangeti dreptul locativ la un spatiu mai mic.
ex sotul dvs va avea sigur castig de cauza, in opinia mea.
Partaj
blueeyes56
Buna ziua, sotul fiicei mele o ameninta acum ca la partaj va avea 75% din casa donata de mine lor, zice ca asa i-a spus avocatul,ca el a adus in casa 14 ani ... (vezi toată discuția)