avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plata contributie retro
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plata contributie retro

Cu multi ani in urma am itrerupt serviciul depunand cerere de CFS pentru 9 luni fara a se inchide contractul de munca, dupa aceasta perioada reintorcandu-ma la lucru. Acum inca activez la acelasi loc de munca. Intrebarea mea este, pot plati contributia pe aceste 9 luni ca sa nu am afactata perioada de contributie in vederea pensiei?
In timpul acesta am lucrat la alta intreprindere fara carte de munca. Daca nu pot depune contributia, pot lua dovada ca am lucrat in alt loc si am platit CAS?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:09, 6 Februarie 2011
1. Contributia la pensie nu se plateste retroactiv.
2. Daca in cele 9 luni nu ati avut contract individual de munca nu s-a platit nici contributia la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lucrat ...fara carte de munca carmen silva carmen silva buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: societatea unde am lucrat a intrat in faliment iar atunci cand ne-am primit cartile de munca am vazut ca 9 luni ... (vezi toată discuția)
Pensie MNG01 MNG01 Pentru un salariat cu contract individual de munca exista sau nu o limita minima in ceea ce priveste contributia lunara platita la CAS a.i. perioada aferenta ... (vezi toată discuția)
Pensionarea liber-profesioniºtilor care nu au realizat stagiul minim de cotizare Ilie950 Ilie950 Va rog, ajutor in doua chestiuni : 1. Am lucrat imediat dupa terminarea liceului, timp de 10 luni de zile, anii1967-1968 la birourile de Contabilitate ale ... (vezi toată discuția)