avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membri inactivi Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membri inactivi Asociatie

Speta: Asociatie infiintata in 1993. Dintre membrii asociati fondatori in prezent mai este activ o singura persoana, presedintele de la data infiintari. Ceilalti membrii, fie plecati din tara, die decedati fie nu ii mai intereseaza. Inutil sa mai zic ca nu s-au platit cotizatiile. Din anul 2000 s-au mai alaturat un numar de 10 persoane asociatiei.

Problema: Se doreste modificarea sediului, statutului, dar din Adunarea Generala veche nu mai exista decat o singura persoana pe care am mentionat-o. Poate constitui acest lucru un impediment ? Ce ar trebui facut ? Nu exista acte care sa ateste componenta actuala a membrilor.

Va rog pareri, ajutor, sfaturi.

Multe multumiri
Cel mai recent răspuns: Popescu Gheorghe , utilizator 17:40, 11 Iunie 2009
In statutul asociatiei trebuie sa fie prevazut modul de convocare al Adunarii generale, cvorumul necesar ca aceasta adunare sa fie legal intrunita.
Daca desi a fost legal convocata, prin afisarea vizibila a anuntului sau publicarea lui intr-un ziar, nu se întruneste numarul necesar de membri, se va face o noua convocare pentru o data ulterioara.
Daca nici de aceasta data nu se intruneste cvorumul necesar, Adunarea Generalã poate avea loc în prezenta majoritatii simple a acestora, respectiv jumatate din numarul membrilor asociatiei plus unul, sau a reprezentantilor acestora plus unul.
Cum adica nu exista acte care sa ateste componenta actuala a membrilor?? In cazul asta daca nu stiti cati si cien sunt membri, nu aveti cum sa calculati daca se intruneste cvorumul sau ba.
1.Reglementati situatia membrilor/nemembrilor- tot cu ajutorul actului constitutiv- inscrieti-i pe cei care nu au inca statut de membri dupa actul constitutiv al asociatiei.
2. Apoi urmati ce v-a scris Elis.
3. Daca pentru inscrierea membrilor noi aveti nevoie de AGA, aplicati tot ce v-a spus elis, ii convocati doar pe membri vechi intr-o prima etapa.
Cam in aceeasi situatie ne aflam si noi. Asociatie cu majoritatea fondatorilor inactivi si fara documente cu privire la nr. membrilor intrati/ iesiti.
Intrebare: Avand in vedere ca hotararile AGA se iau cu jumatate + 1, ce solutii avem pentru a sti daca intalnirea este statutara, daca s-a intrunit cvorumul ?
Multumesc mult
Faceti doua convocarii, la prima declarati ca nu s-a intrunit cvorumul si verificati printre cei prezenti care stie cati membrii are asociatia, iar la a doua convocare puteti decide potrivit celor postate anterior.
Dupa ce intocmim Statutul si Actul Constitutiv al Asociatiei putem sa inscriem noi membri in Asociatie prin cerere de adeziune si hotarirea Adunarii Generale sau cum trebuie procedat?
In ce documente ale Asociatiei trebuie trecuti noii membrii care se inscriu pe parcurs?

Alte discuții în legătură

Decizii in ad generala B.Ramona B.Ramona Am o asociatie, are 5 membri fondatori care de altfel sunt si in organele de conducere. Ulterior ca orice asociatie a admis noi membri si nr acestora este in ... (vezi toată discuția)
Reconvocare adunarii generale a asociatiei ffogarasi ffogarasi Buna ziua! Avand urmatorul articol privind modalitatea de vot: \\"Adunările în care se discută primirea sau excluderi de asociați, decizii ... (vezi toată discuția)
Asociație locatari care este procedura legală în legătură ... CM1968 CM1968 Asociație locatari Care este procedura legală în legătură cu ședințe asociație ? (când numărul de participanți nu sunt suficienți, adică 50% ... (vezi toată discuția)