avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Oameni care aduc tineretea in suflet!
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Oameni care aduc tineretea in suflet!

Sunteti mult mai tanar decat credeti!
acest motto este dedicat

Toate varstele au "inconveniente"...

Tineretea o are pe cea a gandirii, atunci cand inca sufletul nu e impacat cu varsta.Ar vrea totul, putinul insemnand la vremea aceea nimic...

Varsta de mijloc nu e impacata inca cu aceea multumire pe care ar trebui sa o aibe ...tocmai pentru ca omul accede la "mai mult" .

Batranetea, aceea batranete pe care o punem in fata noastra ca un obstacol, cat timp suntem fara doar si poate modele pentru multi, fara sa ne gandim ca prezenta noastra are o mare importanta!

Aaa, faptul ca ma simt intr-o zi bine sau rau...de fapt ma simt in cinci feluri in aceeasi zi ...nu o pun pe seama batranetii...nu e atributul batranetii...intotdeauna am avut ceva bolnav in mine: sufletul, spiritul, organismul...

Intr-o viata de om, ba sufletul imi facea probleme (si va spun sincer:erau greu de suportat, mai greu ca suferinta fizica...n-am uitat..., ba spiritul meu nu se inalta acolo unde aspiram, ba trupul imi era nevolnic..)

Asa m-am simtit o viata intreaga. Oare cand am fost mai batrana?
Acum abia am ocazia sa ma simt TANARA!

Voi ce spuneti?!

Sau ce definitie ar avea batranetea...sau poate tineretea?

:coffee:
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
ContSters167247, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 01:33, 8 Februarie 2011
Pana la urma nu este vorba despre definitii riguroase,ci este vorba despre trairile fiecaruia.
Sunt oameni cu o anumita varsta biologica si fiziologica care se sint foarte tineri si oameni tineri,pe care problemele,neajunsurile,pe care,de multe ori,lipsa de sansa ,ii fac sa se simta foarte "batrani".
Fata de viata reala,fatade trairile personale,discutia filosofica poate continua la nesfarsit.


La ora asta nu pot sa dau o definitie , mai ales ca tineretea si batranetea sunt diferite in functie de cum vede fiecare persoana viata .
Stii, Gabi, ma supara unii... Unii oameni care cred ca daca au ajuns o anumita varsta (numarata) o au si pe cea biologica.
Nu mai vorbesc de "maturii" care considera ca daca " au o varsta" trebuie sa fie respectati.
Nu sunt o gerontofila, dar nu dau zece "tineri" obisnuiti pe un adult educat.
Am postat la divagatii, tocmai ca sa putem divaga!

In general ma deranjeaza sa aloc atribute pe ani numarati!

Multumesc ca ai intrat.

@romania inedit: stiu ca ai mai mult potential
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
ContSters167247, utilizator
io_ha_na_c a scris:

Sunteti mult mai tanar decat credeti!
acest motto este dedicat

Toate varstele au "inconveniente"...

.....................

Asa m-am simtit o viata intreaga. Oare cand am fost mai batrana?
Acum abia am ocazia sa ma simt TANARA!

Voi ce spuneti?!

Sau ce definitie ar avea batranetea...sau poate tineretea?

:coffee:



Multumesc pentru invitatie, Corina!
:vishenka: :coffee:

Despre vârsta şi percepţia ei: aparţinem, biologic, în mod riguros unei vârste; din punct de vedere psihologic, al percepţiei, aprţinem vârstei pe care o simţim şi acţionăm în consecinţă.
(De cîte ori nu am rămas înmarmurită de răspunsurile mature ale unui tânar, şi reciproca, de câte ori nu am ramas gură cască la un răspuns tânăr al unui matur? :D )
Cu certitudine pot spune că mă simt mult mai tânără atunci când am libertate de mişcare, de acţiune activă, chiar de joacă.
Bătrână încă nu am ajuns să mă simt nici chiar atunci când fizic nu am fost în cea mai bună forma; cu privire la bătrâneţe, pentru momentul în care am să ajung la acest stadiu, îmi doresc doar să nu devin o povară pentru cei din jur sau propria-mi povară.
Tineretea si batranetea...

In opinia mea batranetea echivaleaza cu intelepciunea,ma refer la aspectul moral.
Tineretea- echivaleaza cu veselia, ambitia, optimism,naivitate, desi tineretea nu dispare niciodata, ramane in sufletul nostru mereu.
Insa intre tinerete si batranete exista o punte, eu o numesc puntea anilor 40-60 si o definesc,in opinia mea : maturitate si echilibru.
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
aly_yoana, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii feliciaion feliciaion din ce in ce mai multe probleme cu vecinii , pt ca nu vorbim cu ei continua sa ne agaseze asa ca pt orice idee care le vine merg la politie.mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Avocatnet 2010: da mai departe / pay it forward Talk Partners Talk Partners Am vazut acum cativa ani un film genial, cu Kevin Spacey, Helen Hunt si Haley Joel Osment care se numea Pay It Forward, adica \"Da Mai Departe\" Pentru cei ... (vezi toată discuția)
Bucurie! Valeriu TUDOR Valeriu TUDOR [b]Nepoatei mele, Teodora-Ioana:[/b] Am sa-ti dau o prajitura, Mare si cu mult fistic. Vreau sa afle toata lumea Ca de astazi sunt bunic! (vezi toată discuția)