as dori sa stiu daca se poate si care ar fi pasii necesari pentru a imputernici o alta persoana fizica/juridica sa ma reprezinta in relatia cu diverse institutii.
Doresc sa emigrez din Romania fara a vinde deocamdata apartamentul (la care platesc inca rate) in care locuiesc.
Inainte de a pleca din Romania as dori sa-i fac cuiva (unei rude sau unui avocat) o imputernicire prin care persoana respectiva sa ma reprezinte pentru in relatia cu banca, pentru a plati impozitele/declara venitul obtinut din chirie la primarie, pentru a plati primele in locul meu catre o societate de asigurare. Eventual daca ma hotarasc sa vand apartamentul, sa ma reprezinte la vanzare in relatia cu potentialul client.
Imi puteti spune daca e posibil acest lucru si care ar fi pasii de parcurs pentru a obtine o astfel de imputernicire?
Apelati la serviciile unui birou notar public mergand cu persoana careia doriti sa-i dati mandat/procura de reprezentare avand buletinele sau cartile de identitatela dv.
Contactati personal birou notarial,unde solicitati incheierea de procura speciala in favoarea persoanei care doriti sa va reprezinte interesele in raport cu institutiile/
autoritaile/tertii mentionati
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Procura vanzare teren
Sgb
Buna ziua. Mama este in strainatate si doreste sa vanda un teren pe care il are in Romania. Cum nu se poate prezenta la semnatul actelor ii face procura unei ... (vezi toată discuția)