avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Concediu prenatal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Concediu prenatal

Buna ziua,

Sunt angajata la o firma cu norma intreaga din iulie 2008, la o alta firma cu 2 ore din iunie 2009 iar acum as dori sa ma angajez la o a treia firma cu 1 ora pentru a-mi imbunatatii venitul net pentru calculul indemnizatiei de crestere a copilului. Sunt insarcinata in 5 luni si as dori sa stiu daca trebuie sa nasc la jumatatea luni Iunie 2011 si doresc sa intru in concediul prenatal din Aprilie 2011, concediu medical primesc doar de la firma de baza sau si de la celelalte 2 firme. Adica eu pe ultimele 2 luni(Aprilie si Mai) ce venit net realizez? 85% din venitul doar de la firma de baza, sau si de la celelalte 2 firme?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
Olivia85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:38, 8 Februarie 2011
ve-ti fi in concediu medical la toate cele 3 firme si ve-ti fi retribuita corespunzator.
Atentie ca ve-ti avea doar un certificat medical care se depune la firma de baza(8 ore) iar pentru celelalte firme va trebuie copii dupa certificatul medical legalizate la notar.
Concret la firma de baza am un salar net de 589 lei, la a doua am un salar net de 200 lei iar la a treia un salar net de 2500 lei, Ce salar voi primi eu pe ultimele 2 luni de la toate firmele? mi se vor lua in calcul la indemnizatie salariile de la celelalte 2 firme sau doar cel de la firma de baza, care va fii 85%din venitul net?
As dori sa stiu si care sunt lunile care se iau in calcul la baza indemnizatiei daca eu trebuie sa nasc la jumatatea lunii Iunie 2011?Luna Iunie se ia in calcul? si cu ce venit? sau se ia doar pana in luna Mai?
multumesc!
Nu trebuie numai decat legalizate, merg si copii, cand luati medicalul de la medic, faceti doua copii si rugati sa va puna el pe spate la copii conform cu originalul.
Baza de calcul pentru medicale la toate joburile, este media veniturilor brute pe ultimile sase luni luncrate inainte de luna cu medical, raportate la zilele efectiv lucrate in ultimile sase luni inainte de luna cu medicalul.
Norma de aplicare a OUG 158/2005 spune:

Art. 72. - (1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doi angajatori, la unul in concediu de maternitate, la altul nu bw_vision bw_vision Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog, cu o clarificare? O persoana lucreaza la o firma privata si, in paralel, la o institutie de invatamant unde tine cateva ... (vezi toată discuția)
Concediu medical 2 locuri de munca cosminasirb cosminasirb Urmeaza sa intru in concediu medical de risc maternal,in ultimul an pe langa locul de munca pe perioada nedeterminata am lucrat la o firma 3 ore pe saptamana ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si concediu de crestere copil lili cristescu lili cristescu Buna ziua ! Pe langa functia de baza, in baza unui CIM full time, mai am un contract cu timp partial la o firma cu 2 ore. In luna august, va trebui sa nasc si ... (vezi toată discuția)