avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul suplimentar pentru activitatea lucrata in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca (februarie 2011)

Buna ziua.Eu sunt pensionar de invaliditate din oct 2009 si as vrea sa stiu daca beneficiez de aceasta marire de pensie pentru grupa 2 de munca?
Mentionez ca am 20 de ani de munca in grupa 2,iar acesti ani sunt trecuti in decizia de pensionare pe caz de boala.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:55, 6 Februarie 2011
Nu se poate da un raspus la acesta interventie,deoarece depinde de mai multi factori:Stagiul potential,numarul anilor in care beneficiati de pensie de invaliditate etc.
Legea 263/2010 Art. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresterea pensiei functie de gr.2-a severalexa severalexa BUNA ZIUA SUNT PENSIONAR DEFINITIV DIN 2009 LA IMPLINIREA VIRSTEI DE 60 DE ANI, DATORITA REDUCERII VIRSTEI CU 5 ANI DEOARECE AM LUCRAT IN GR.2-A SI AS DORI ... (vezi toată discuția)
Punctaj suplimentar pentru perioada lucrata in grupa i de munca psorinp psorinp Sunt pensionat de invaliditate gr II in data de 1.04.2004. Incepand cu data de 01.10.2009 conform OU 100/2008 mi s-au acordat 2.5 pct suplimentar pentru 5 ani ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa de munca dion dion In legea 263 este prevazuta acordarea unui spor de 50% pentru cei pensionati in grupa 1 inainte de sept 2008 Eu m-am pensionat in feb 2009 si nu am beneficiat ... (vezi toată discuția)