aly_yoana a scris:
Recuzati judecatorul
In primul rand este vorba despre un procuror si nu despre un judecator.
Cauzele de incompatibilitate ale procurorilor sunt prevazute in mod expres in art.49 c.pr.pen,cu referire la art.48 al lit b,c si d c.pr.pen.
Conform art.48 c.pr.pen.procurorul, ca si judecatorul pot fi recuzati daca:
"b/ a fost reperezntant sau aparator al vreuneia dintre parti
c/ a fost expert sau martor
d/ exista imprejurari din care rezulta ca este interesat sub orice forma,el,sotul sau vreo ruda apropiata"
Art.49 c.pr.pen stipuleaza cu privire la motivele de incompatibilitate/de recuzare ale unui procuror:
Art. 49 - Incompatibilitatea procurorului, a organului de cercetare penala, a magistratului-asistent si a grefierului
Dispozitiile art. 46 se aplica procurorului si magistratului-asistent sau, dupa caz, grefierului de sedinta, cand cauza de incompatibilitate exista intre ei sau intre vreunul dintre ei si unul dintre membrii completului de judecata.
Dispozitiile privind cazurile de incompatibilitate prevazute in art. 48 alin. 1 lit. b)-i) si alin. 2 se aplica procurorului, persoanei care efectueaza cercetarea penala, magistratului-asistent si grefierului de sedinta.
Procurorul care a participat ca judecator la solutionarea cauzei in prima instanta nu poate pune concluzii la judecarea ei in caile de atac.
Persoana care a efectuat urmarirea penala este incompatibila sa procedeze la refacerea acesteia, cand refacerea este dispusa de instanta.
Cu metiunea ca art.46 c.pr.pen,se refera la rudenia dintre membri completului de judecata.
Din prevederile insiruite mai sus,in cazul in care nu puteti face dovada prevederilor art.48 lit.d cpr.pen,din pacate pentru dvs,aceasta situatie nu poate fi de natura de a crea un motiv de incompatibilitare,deci de a cere recuzarea procurorului participant la dezbateri.