acum cativa ani(in 2006,2007 nu retin exact)am avut 2 abonamente concomitente la [FURNIZOR] incheiate pt o perioada de 2 ani.dupa aproximativ 1 an nu am mai platit aceste abonamente deoarece am plecat din tara.in luna octombrie 2010 am primit in posta o notificare din partea [EDITAT] prin care m-au informat ca ei ai preluat de la [FURNIZOR] datoria mea si figurez cu 10 mil lei vechi(debit 1,5 mil lei vechi+penalizari,taxa de reziliere etc.).nu am dat importanta notificarii respective.in luna decembrie 2010 am primit o somatie de la [EDITAT] unde imi spuneau din nou ca am de plata si vrand sa clarific situatia am incercat sa iau legatura cu consilierul lor insa dupa mai bine de 30 de telefoane nu l-am putut gasi asa ca nu am mai dat importanta.pe 2 februarie insa am primit iarasi o hartie de la [EDITAT] insa de aceasta data cu titlul de somatie executare silita anexata la cererea catre executor.in aceasta se precizeaza ca se va trece la executarea silita in vederea recuperarii datoriei si ca in cel mai scurt timp vor veni impreuna cu executor sa inventarieze bunurile.as vrea sa stiu daca datoria este prescrisa imi mai pot face ceva?si daca nu este prescrisa ce pot face ca sa nu ajung in situatia sa ma execute silit? spuneti-mi cum ar trebui sa procedez....dupa calculele mele au trecut 3 ani de la ultima factura primita de la [FURNIZOR].
Doar cea de la un executor judecatoresc.
In rest, firma de recuperare nu vrea decat sa va intimideze sa stoarca vreun ban de la dvs. , sa va repuna in termenul de prescriptie. Atentie, nu faceti nici o plata, nu recunoasteti datoria in scris.
Daca intr-adevar va puteau executa silit, credeti-ma ca o faceau - prin executorul judecatoresc, logic.
Am un caz asemanator. In 2001, angajat fiind la un SRL al unui prieten, am facut un ab la o companie de telefonie mobila pe numele meu (nu iesise actele firmei) ptr a-l folosi in numele firmei. Dupa o per de timp am plecat din firma si am lasat ab prietenului care mi-a comunicat la acea vreme ca a schimbat ab pe numele firmei si ca este platit la zi. In 2005 am primit de la o firma de recuperare instiintare ca am de plata vreo 3000 ron (taxa reziliere, valoare conv abonament si penalitati) ptr acel ab din 2001. Stupefiat, dau de prieten cu greu. A dat vina pe contabila, ca ea trebuia sa fi rezolvat totul bla bla. Realitatea este ca nu a achitat o factura, de vreo 600 ron si astfel ab a fost suspendat apoi incetat unilater de operator de telefonie pe motiv de neplata. Fiind agasat de recuperatori, si totodata din dorinta de a rezolva problema, vreau sa achit datoria insa nu inteleg de ce sa platesc 300 eur taxa de reziliere (nu am reziliat eu contractul). si as mai dori sa stiu un aspect...pana cand se calculeaza penalitatile? daca datoria este prescrisa, se intrerup si penalitatile la data inceperii prescriptiei? Recuperatorii mi-au trimis anul trecut o hartie in care spuneau ca daca achit 1.600 ron se rezolva problema. O asa suma as achita-o insa mi-e teama ca nu cumva, platind si intrerupand termenul de prescriptie, sa nu imi pretinda o suma mult mai mare cu cine stie ce penalitati astronomice si taxa de reziliere. In contract scria ca penalitatile se platesc 1% ptr fiecare zi intarziere pana la stingerea datoriei!!!! iar taxa de reziliere se achita daca abonatul solicita in scris rezilierea contractului inainte de expirarea termenului ptr care a fost incheiat contractul.
Ce ma sfatuiti?
@ aly_ioana
Buna ziua,
daca am cautat in baza de datre pe sit-ul www.co.romarhiva.....,pe care ati recomandat-o mai sus....si nu mi-am gasit numele,adica si eu sunt in situatia unei cesiuni de creante,a unei soc.de recuperari....ce inseamna daca nu ma gasesc?
Va multumesc anticipat pentru raspuns....