avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... un sfat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

un sfat

Buna ziua
Am si eu o intrebare:sunt divortata de sotul meu iar tutela baietelului meu in varsta de 12 ani mi-a fost incredintata mie ...Eu as dori sa plec cu baietelul din tara pt a a ma stabili in germani...insa nu stiu dacaa pot face acest lucru fara acordul fostului sot care nu ar fi niciodata de acord cu asa ceva..si a doua nelamurire pe care o am ...sotului i s-a stabilit un program de vizita ...in cazul in care as pleca cu,copilul din tara aacel program nu ar mai putea fi respectat...si nu stiu cum se procedeaza in astfel de cazuri.
In speranta ca ma veti ajuta cu un raspuns va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 22:34, 6 Februarie 2011
Daca hotararea de divort este definitiva si irevocabila, iar custodia minorului v-a fost atribuita dvs, nu aveti niciun motiv "sa cereti voie" fostului sot sa plecati cu copilul in afara Romaniei. Asadar nu va trebuie acordul acestuia pentru a pleca din tara cu minorul. Cat priveste programul de vizita, nu-l veti mai putea respecta, iar ex sotul va poate actiona in instanta pentru motivul ca-i ingraditi participarea la cresterea si educarea minorului, conform sentintei ramase definitive din hotararea de incredintare a minorului inclusa in cea de pronuntare a divortului. Puteti incerca sa purtati o discutie cu tatal biologic al copilului si sa-i explicati ca dvs, incercati sa faceti totul pentru dezvoltarea armonioasa a minorului si pentru a-i asigura conditii bune de crestere si educare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului, din tara, de catre parintele caruia i-a fost incredintat Rucsiandru Rucsiandru Buna seara! Am divortat anul trecut si fetita, in varsta de 9 ani a ramas in custodia mea. Pot pleca cu ea, in excursie, in strainatate, fara acordul tatalui ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot scoate minorul din tara fara acordul tatalui? raulviatamea raulviatamea sant divortata si am un baietel de 3 ani care mi-a fost incredinta mie cu hotarare definitiva si irevocabila,dar cu drept de vizita tatalui in fiecare ... (vezi toată discuția)
Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)