avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare teren arabil in plantatie(livada) nuci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare teren arabil in plantatie(livada) nuci

Buna tuturor,

Vreau sa cumpar 1ha pamant arabil si sa-l transform in plantatie de nuci. De ce acte am nevoie pentru a schimba pamantul extravilan in livada si cam ce costuri implica aceasta schimbare?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:02, 7 Februarie 2011
Exista "Metodologia privitoare la schimbarea cat.de folosinta a terenurilor agricole"(M.O 646/2001)
Informatii corecte-ori de la Minister mediu si padurilor sau Ministerul agriculturii si dezv.rurale-0213072300-intrebati , spuneti ce doriti , (este MADR).
Stiu ca exista si diferite proiecte europene de sustinere si dezvoltare pt.asemenea lucruri,ar fi bine sa va interesati.Trecerea de la o categorie de teren la alta este destul de costisitoare.
Nucul este un arbore protejat,livezile apartin de domeniul silvic-deci v-ati putea adresa si Ministerului mediului si padurilor(livezile sunt la Codul silvic-a taia un nuc inseamna o amemdaa uriasa, deasemenea si infiintarea unei livezi probabil tot de ei sa depinda)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie teren agricol in pasune vasilescu40 vasilescu40 detin o suprafata de 8,5 ha din care 2,5 ha sunt pasune, restul este teren arabil (pe un deal unde a fost o tentativa esuata de cultura vita de vie si unde au ... (vezi toată discuția)
Infiintare livada de pomi fructiferi Dr_V Dr_V Am un teren inregistrat ca faneata pe care vreau sa-l transform intr-o livada de nuci. Am nevoie de vreo autorizatie prealabila sau doar anunt primaria dupa ce ... (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan 2011 albina albina buna ziua.Am achizitionat recent o parcela de 1000 mp, extravilan si descopar ca nu pot sa il trec in intravilan si sa fac demersuri pt inceperea constructiei ... (vezi toată discuția)