avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Infiintare livada de pomi fructiferi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Infiintare livada de pomi fructiferi

Am un teren inregistrat ca faneata pe care vreau sa-l transform intr-o livada de nuci. Am nevoie de vreo autorizatie prealabila sau doar anunt primaria dupa ce am plantat pomii? Trebuie sa cer si acordul vecinilor?

Precizari: terenul are 1000mp, este extravilan si loturile adiacente sunt livezi de pruni. Nu vreau sa fac asta ca o afacere, pur si simplu vreau sa creasca ceva frumos pe bucatica de deal mostenita de la bunica.
Cel mai recent răspuns: Dr_V , utilizator 20:35, 22 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Nu trebuie sa solicitati acordul nimanui daca coronamentele nu vor acoperi pomii vecinilor.
Incercati accesarea de fonduri europene pentru nucet.
Luati in calcul ca si daca va razgandit in timp si vreti altceva, nucul e protejat si nu ii puteti taia.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stiu si chiar ma bazez pe legea asta sa sperie eventualii tembeli care s-ar gandi sa-mi taie pomii. Locul este destul de izolat si nu poate fi exploatat agricol in nici un fel care sa merite efortul, ca livada de nuci va capata oarecare valoare si va arata mult mai bine. Din cate stiu eu nucii traiesc peste suta de ani si nu necesita cine stie ce lucrari de intretinere, deci o sa le las copiilor mei o livada utila in locul unui simplu petec de pasune.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
Dr_V, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie folosinta teren agricol sorin03 sorin03 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in conditiile legislatiei actuale, am sanse sa transform un teren extravilan categoria faneata in livada de pomi ... (vezi toată discuția)
Gradina familiala si pasune viorel_gheorghe viorel_gheorghe detin de curand un teren incadrat ca pasune, l-am cumparat paraginit si plin de spini, nu a mai fost folosit ca pasune (daca asa a fost) de foarte mult timp, ... (vezi toată discuția)
Schimbare teren arabil in plantatie(livada) nuci plopadrian plopadrian Buna tuturor, Vreau sa cumpar 1ha pamant arabil si sa-l transform in plantatie de nuci. De ce acte am nevoie pentru a schimba pamantul extravilan in livada ... (vezi toată discuția)