avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Schimbare categorie folosinta teren agricol
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Schimbare categorie folosinta teren agricol

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti daca in conditiile legislatiei actuale, am sanse sa transform un teren extravilan categoria faneata in livada de pomi fructiferi.
Mai exact , detin un teren de 9000mp , teren extravilan faneata in zona de deal si fara nici-o aprobare am plantat 170 pomi fructiferi pe cca 4500mp.In aceste conditii, va rog sa-mi spuneti daca pot cere, sau incepe demersurile necesare pentru inregistrarea acestei livezi si aducerea unei valori suplimentare a terenului pe care-l detin?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:52, 14 Aprilie 2020
Categoria de folosinta poate fi schimbata, dar nu in livezi. Cititi art. 5 din OUG 34/2013
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare livada de pomi fructiferi Dr_V Dr_V Am un teren inregistrat ca faneata pe care vreau sa-l transform intr-o livada de nuci. Am nevoie de vreo autorizatie prealabila sau doar anunt primaria dupa ce ... (vezi toată discuția)
Gradina familiala si pasune viorel_gheorghe viorel_gheorghe detin de curand un teren incadrat ca pasune, l-am cumparat paraginit si plin de spini, nu a mai fost folosit ca pasune (daca asa a fost) de foarte mult timp, ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie teren arabil in faneata/padure/livada am ... danutza33 danutza33 Schimbare destinatie teren arabil in faneata/padure/livada Am un teren arabil extravilan de 1 ha+ si as vrea sa ii schimb destinatia in orice altceva ... (vezi toată discuția)