avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gradina familiala si pasune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gradina familiala si pasune

detin de curand un teren incadrat ca pasune, l-am cumparat paraginit si plin de spini, nu a mai fost folosit ca pasune (daca asa a fost) de foarte mult timp, pe locatie se afla si o veche livaada de pruni neingrijita, zona, greu accesibila. Intentionez sa fac acolo o gradina familiala de legume si cativa pomi fructiferi, sa pun cartofi, etc. Cat de stufoasa este legea referitor la pasune, atunci cand vreau acolo o gradina, o rasadnita?
Cel mai recent răspuns: viorel_gheorghe , utilizator 14:46, 7 Septembrie 2014
Conform prevederilor OUG 34/2013 pentru organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, nu se poate schimba categoria de folosinta a pajistilor.
"Art.7 (1)Supraînsămânţarea pajiştilor se realizează numai cu seminţe de plante erbacee furajere din familiile de graminee şi leguminoase perene sau amestecuri ale acestora."
Art. 20 din OUG 34/2013 modifica art.78 din Legea 18/1990 a Fondului Funciar si prevede ca se poate schimba categoria de folosinta a terenului avand categoria de pajiste in agricol (deci pentru culturi agricole, asa cum vreti sa faceti dvs.) numai daca acest teren era inregistrat in Registrul Agricol ca teren arabil. Categoria de folosinta se schimba doar in baza adeverintei primite de la Primarie in acest sens.
In acest sens este si adresa de indrumare 7292/2013 a ANCPI.
despre ce supraf vorbiti? daca vecinii au porumb, altul livada si asa mai departe nu poate fi vorba despre pasune, ci despre un teren parasit. pasunea nu este la mine 500,1000 mp si la vecinu arat, livada si etc.
terenul de care vb are in jur de 5000mp, langa este o livada de pruni, pe teren urme ca a fost o livada mica tot de pruni, mai jos livada parasita,....asa am zis si eu dar una cred ca scrie in actele oamenilor si alta este realitatea, multi nu au actele puse la punct, au luat bani si de la APIA si atunci cred ca au trecut terenurile cum a fost mai usor! Ideea e ca in actul de propietate scrie clar Pasune. Acum sper in singura portita esteadeverinta de la primarie in care sa scrie ca la 1 ian 2007 era trecut altfel decat pasune.
cei de la priamrie va pot sa o hartie la mana in care sa zica daca este de interes acea suprafata sau nu per total m2 pasune/comuna. puteti sa mergeti si la cei de la apdr/apia si sa le solicitati sa vina al fata locului si sa vada exact ce si cum si sa scoata terenul din sectorul de pasune. pe vremuri pasunea era mai putin impozitata ptr taran si de aceea multi ziceau ca au pasune si defapt aveau livezi sau arabil,sau dupa ceva ani au infintat livezi ,dar in acte e tot pasune.
cand am cumparat terenul nu stiam de legea ce priveste pasunea, ca faceam demersurile inainte sa fac actele de cumparare. La cum a aratat mi-a placut si l-am cumparat. Acum sper doar in adeverinta de la primarie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie folosinta pasune paunvlad87 paunvlad87 Sunt detinator (persoana fizica) de pasune, prin CVC avand la baza Titlu de Proprietate. Terenul este intabulat, teren agricol, pasune. Doresc schimbarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie teren cristikjm cristikjm CUM SE POATE SCHIMBA CATEGORIA DE FOLOSINTA A UNUI TEREN EXTRAVILAN INTABULAT DIN FANETE PASUNE IN LIVADA (PLANTATA IN 2012) IN PREZENT PRIMESC SUBVENTIE DE ... (vezi toată discuția)