Dupa introducerea actiunii de divort si deja s-a ajuns la prima infatisare, daca doresc sa mai cer amanare inca o luna sau doua se poate ?
In conditiile in care eu sunt reclamantul.
Sotul nefiind de acord cu divortul motiv pentru care a spus ca nici nu o sa se prezinte.
Daca nu se prezinta la nici o infatisare se va termina si fara el sau nu(obligatoriu fiind sa se prezinte si el macar o data ).
Mentionez ca la mijloc mai sunt si 2 copii minori pe care i-am cerut tot eu.
Multumesc.
Astepr raspuns.
Dar de ce doriti amanare?Daca nu va prezentati dvs.cererea poate fi anulata, suspendata..etc. Sfatul meu este sa va prezentati si sa solicitati un termen in vederea impacarii.Daca sotul nu se prezinta( paratul) instanta o sa va acorde acest termen.Daca nu, amanare pe motive medicale..etc. De ce nu va puteti prezenta?Doar va doriti divortul?Daca paratul nu se prezinta, instanta poate oricum pronunta divortul daca veti dovedi ca relatiile sunt in mod iremediabil vatamate,,,etc.
prezenta paratului nu este obligatorie in instanta.
divortul se va pronunta la solicitarea reclamantului, indiferent daca paratul este sau nu de acord.
din moment ce doriti amanarea procesuui, inseamna ca nu prea sunteti decisa..
Nu este obligatoriu ca sotul sa se prezinte macar odata. Aceasta obligatie exista atunci cand se solicita divortul prin acordul partilor care in cazul dvs nu este posibil intrucat din casatorie au rezultat 2 copii minori.
Exista si divort prin acord cu copii minori, in urma modificarilor legislative...
Nici eu nu inteleg de ce anume vreti sa mai amanati, deseori motivul e important.
Despre divort
nico_dmx
buna seara.va rog sa ma ajutati.am hotarat sa ma despart de sotia mea am inaintat actele de divort, iar la primul proces nu s-a prezentat desi a fost citata si ... (vezi toată discuția)
Actiune divort
INFORMAT
Va rog, am urmatoarea intrebare: Cum se poate solutiona o actiune de divort daca una dintre parti nu se prezinta. Reclamanta a cerut in actiunea de divort ... (vezi toată discuția)