avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot s a i fac pasaport fratelui meu fara ca el sa fie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot s a i fac pasaport fratelui meu fara ca el sa fie in tara?

buna ziua.fratele meu lucreaza in strainatate mai exact in grecia....acuma angajatorul ii cere pasaport dar din pacate nu se poate intoarce in tara pt ca ar putea pierde locul de munca.exista vreo posibilitate sa ii fac eu pasaportul?daca da de ce acte am nevoie?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 23:18, 7 Februarie 2011
Nu puteti, deoarece procedura eliberarii pasaportului presupune, printre altele, fotografierea persoanei cu pricina ca element de siguranta al stabilirii identitatii acesteia cu chiar persoana titulara a respectivului pasaport. Tocmai de aceea fotografierea se face chiar de un fotograf autorizat din cadrul Serviciului pasapoarte.
Vin si completez cu faptul ca fotografierea se face chiar de lucratorul de la pasapoarte si mai mult decat atat fetitei mele de 9 ani i s-a luat si amprenta digital care am inteles ca este obligatorie pentru noile pasapoarte.
isi poate face pasaport prin ambasada/consulat
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ] /
gi_jane2 a scris:

isi poate face pasaport prin ambasada/consulat
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ] /

Da,pentru a se evita impedimentul legat de fotografierea persoanei si pentru exercitarea dreptului la munca exista si aceasta posibilitate.
Chiar daca ii este destul de greu sa ajunga la consulat ii va fi mai usor si mai bine sub aspect financiar sa evite venirea in tara.
nu stiu daca in tara in care se afla fratele dumneavoastra exista prevazuta in legislatie procedura, dar poate incerca sa se prezinte la un notar public unde sa ceara o incheiere de certificare cum ca dansul este intr-adevar persoana dintr-o anumita poza (evident recenta, revelatoare si care se califica in dimensiunile si conditiile cerute de cei autoritatea care elibereaza pasaportul), pe langa aceasta trebuie sa va trimita o procura prin care sa va imputerniceasca sa indepliniti toate formalitatile prevazute de lege, necesare eliberarii unui nou pasaport pe numele sau. Cu ambele apostilate ar trebui sa reusiti, cu conditia esentiala de a nu da peste functionari batuti in cap in acest proces.
Evident, este mult mai usor sa se prezinte la consulat/ambasada.
Succes.

Alte discuții în legătură

Pasaport enicuta enicuta as avea nevoie de o informatie,va rog daca e cineva dispus sa ma ajute.eu ma aflu in Italia cu familia de 6 luni;luna viitoare expira pasaportul fiicei ... (vezi toată discuția)
Domiciliu in romania? cristinamariav cristinamariav Am carte de identitate romana si pasaport romanesc. Locuiesc in strainatate de mai bine de 8 ani (in tara ajungand numai in concediu - maxim 3 saptamani pe ... (vezi toată discuția)
Procură Lavinia1771 Lavinia1771 Buna ziua , tatal meu gaseste scuze ca sa nu imi dea semnatura la pasaport si procura pentru a iesi din tara , se poate face in felul urmator : Mama mea sa ... (vezi toată discuția)