buna ziua.fratele meu lucreaza in strainatate mai exact in grecia....acuma angajatorul ii cere pasaport dar din pacate nu se poate intoarce in tara pt ca ar putea pierde locul de munca.exista vreo posibilitate sa ii fac eu pasaportul?daca da de ce acte am nevoie?multumesc.
@mihaizc, din 2008 obtinerea pasaportului NU mai este posibila prin intermediul unui imputernicit cu procura speciala ci doar personal la autoritatile competente din Romania sau prin intermediul Misiunilor Diplomatice ale Romaniei din strainatate.
multumesc pentru informatie, nu eram la curent. Exista un text de lege care conditioneaza in vreun fel obtinerea pasaportului in acest sens (personal)?
cu placere, e vb de ordonanţa de urgenţă nr.207 din 4 decembrie 2008, care modifică Legea nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.
Pasaport
enicuta
as avea nevoie de o informatie,va rog daca e cineva dispus sa ma ajute.eu ma aflu in Italia cu familia de 6 luni;luna viitoare expira pasaportul fiicei ... (vezi toată discuția)
Procură
Lavinia1771
Buna ziua , tatal meu gaseste scuze ca sa nu imi dea semnatura la pasaport si procura pentru a iesi din tara , se poate face in felul urmator : Mama mea sa ... (vezi toată discuția)