avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia persoanei incadrate in grad de handicap, COD 10
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia persoanei incadrate in grad de handicap, COD 10

As dori niste precizari referitoare la pensia de handicap
Mentionez ca sint nascuta la 1 mai 1959 sex fem,am lucrat 15 ani si o luna si in anul 1997 m-am pensionat pt limita de virsta ,nerevizuibil .
Mentionez ca sufar de maladia Addison si iau tratament de substitutie cu cortizon de cind ma stiu starea sanatatii mele alterindu-se odata cu trecerea anilor .
As vrea sa stiu daca noua lege a persoanelor cu handicap intrata in vigoare la 1 ian 2011 ma afecteaza cumva , avind in vedere ca persoanele cu handicap sint pensionate cu 10 ani mai devreme de virsta standard de pensionare si cd pot iesi la pensie definitiv ?
Si daca mai pot fi chemata la revizuire periodica avind in vedere ca boala de care sufar se incadreaza la boli grave
In speranta ca-mi veti raspunde , va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 12:51, 7 Februarie 2011
La 1 ian 2011 nu a intrat vigoare nici-o noua lege privind persoanele cu handicap.
Ramane tot 448/2006, ce a suferit cateva modificari in 2010, insa acestea nu va afecteaza in nici-un fel.
Daca incadrarea in grad de handicap este permanenta nu veti mai fi chemata la revizuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare decizie de incadrare in handicap ContSters111862 ContSters111862 buna ziua ,am si eu nevoie de ajutor, sufar de o boala neurologica incurabila si sunt pensionat de handicap grad accentuat de 4 ani cu revizuire la 1 an si as ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate cristiana59 cristiana59 Sunt nascuta in octombrie 1959 si am lucrat fara intrerupere din noiembrie 1982 pana in martie 2015,cand am fost pensionata medical ,cu termen de revizuire ... (vezi toată discuția)
Reducere stagiu complet de cotizare in conditii de handicap gicahu gicahu Sunt pensionar de invaliditate din luna decembrie 2014 Intrebarea mea este daca mi se reduce stagiul complet de cotizare in conditiile in care am obtinut ... (vezi toată discuția)