avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... atacare decizie de incadrare in handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

atacare decizie de incadrare in handicap

buna ziua ,am si eu nevoie de ajutor, sufar de o boala neurologica incurabila si sunt pensionat de handicap grad accentuat de 4 ani cu revizuire la 1 an si as dori sa ma pensionez definitiv .Am facut contestatie la bucuresti la comisia superioara(sunt din vrancea)si am primit acelasi raspuns adica revizuibil la 1 an ,in foaia care mi sa trimis spune ca pot ataca in instanta ,cand am primit hartia (in iunie anul asta)nu dispuneam de bani pentru avocat dar totusi am intrebat un avocat si mi-a spus ca nu conteaza termenul,nici in prezent nu am bani si am rugat un avocat sa ma invete ce acte,hartii imi trebuiesc pentru a putea porni singur ,si mi sa spus ca este greu ca nu am nici o sansa etc. si in final sa ma las pagubas.Va rog ma poate ajuta cineva cu un sfat,va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:29, 11 Noiembrie 2009
Nu puteti sa fiti "pensionat de handicap grad accentuat". Puteti sa fiti persoana incadrata in grad de handicap si / sau beneficiar de pensie de invaliditate, doua lucruri distincte. Aveti si pensie sau aveti numai indemnizatie de handicap?

Dati-ne mai multe date:
-stagiul de cotizare;
-data nasterii si sexul.

De ce doriti sa contestati decizia, pentru ca nu au hotarat ca sunteti nerevizuibil?
Sanse nu prea aveti, cine v-a spus asta a avut dreptate.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare majagna majagna buna ziua, sunt pensionat de 5 ani pe caz de boala gradul 2 si de handicap grad accentuat sufar de o boala neurologica incurabila si as dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Pensia persoanei incadrate in grad de handicap, cod 10 hahabubu hahabubu As dori niste precizari referitoare la pensia de handicap Mentionez ca sint nascuta la 1 mai 1959 sex fem,am lucrat 15 ani si o luna si in anul 1997 m-am ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate bv_dee bv_dee Buna ziua.As dori sa stiu exact daca ma pot pensiona de invaliditate.Sunt nascuta in 1963 sunt incadrata din anul 1981 in munca cu handicap preexistent ... (vezi toată discuția)