avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajament la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajament la angajare

Vreau sa ma angajez la un cazinou crupier,mi-au dat inainte de angajare urmatorul angajament :

Angajament

Subsemnatul ............cunoscand prevederile articolului 292 din Codul Penal cu privire la falsul in declaratiile datr in fata autoritatilor publice ,pe proprie raspundere declar urmatoarele :...
Ma angajez ca in termen de 30 de zile de la produycerea eventualelor prejudicii cauzate socetatii Sc .....,societate in cadrul careia sunt angajata cu contract individual de munca sa achit suma prejudiciata si ma oblig sa garantez astfel prejudiciul cauzat cu toate bunurile mele mobile si imobile prezente si viitoare........
in caz de neplata a prejudiciului cauzat in termen de ...x ...zile de la producerea acestuia,intreaga suma devine de indata exigibila ,SC.... putand fara somatie sau punere in intarziere ,sa ceara executrea actului si scoaterea la vanzare a bunurilor mobile si imobile propietatea mea ,uramand sa achit o penalizare de 0.5% din prejudiciul cauzat in fiecare zi de intarziere precum si o dobanda legala,pana la data platii efective,prezenta declaratie constituind titlu executoriu,in temeiul art.66 din legea notarilor publici si a activitatii notariale nr.36/1995.......................
Dam prezenta pentru a servi la nevoie......................
Redactata si autentificata de Biroul Notarial V.......in trei exemplare originale ,azi data autentificarii....................

Declarant,

ce imi puteti spune e legal si ce repercursiuni poate avea asupra mea?
Nu era mai corect sa imi traga o anumita suma din salariu ca si garantie ?Eu unde am mai lucrat cu bani asa s-a intamplat si la plecarea din firma mi-au dat garantia inapoi.

Cu stima Andreea Erdei
Cel mai recent răspuns: Andreea Erdei , utilizator 09:52, 10 Februarie 2011
In primul rand ca nu se specifica faptul ca prejudiciul trebuie sa fie cauzat de actiunile dvs. Asa cum este redactat se vorbeste doar de prejudii suferite de societate de catre oricine.
Documentul nu vorbeste de ce natura pot fi prejudiciile : materiale, morale, in viata dvs. privata, in timpul programului sau in afara lui.......... Cat timp nu sunt specificate clar aceste eventuale prejudicii si modul lor de calcul societatea poate considera prejudiciu si folosirea hartiei igenice ......
Expresia: "Dam prezenta pentru a servi la nevoie......................" este lasata la latitudinea angajatorului, el poate decide nevoia de exemplu " nevoia unui venit sigur in lipsa clientetilor"?
O alta problema este faptul ca respectivul angajamet nu este semnat efectiv in fata notarului care autentifica documentul, o astfel de procedura va ingradeste dreptul dvs. de a cere notarului toate nelamuririle cu privire la orice neclaritate.....
Un astfel de angajament nu este in regula in felul in care il prezentati fiind un angajament nedefinit.........
Sigur ca puteti sa contestati executarea acestui angajament dar este asa de general ca poate fi prejudiciu orice..........
Ca sfat nu semnati un astfel de angajament.
1. Acel angajament de plata trebuie dat in fata notarului si nu sa-l semnati dvs si apoi sa fie dus la notar ...

2. Angajamentul de plata nu constituie titlu executoriu şi, drept urmare, în baza lui nu se pot face reţineri salariale lunare pentru acoperirea pagubei.

3. Da, se poate face un contract de garantie in baza caruia sa vi se opreasca lunar o garantie, iar la incetarea c.i.m. sa va fie returnata.
Multumesc pentru raspunsuri.Intradevar se facea angajamentul in fata unui notar public.Dar am renuntat la angajare pentru ca nu au vrut sa facem un contract de garantie ,iar eu nu am vrut sa-mi iau acest angajament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament plata pt daune viitoare echipamentului de munca stanceni stanceni Buna ziua In calitate de angajator as dori ca odata cu incheierea contractului de munca sa fac si un fel de angajament de plata pt eventualele daune ... (vezi toată discuția)
Imprumut IRINA ANGELA IRINA ANGELA Buna seara Am imprumutat pe cineva cu o suma de bani si vrea sa o returneze dupa 3 luni de zile. Ce document se poate face prin notariat prin care persoana ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune asociatii de propietari buzaianuadrian buzaianuadrian administrator, cu lipsa in gestiune a fost depistat cu 240 mil.a platit 100mil.si restul de 140 mil. se-a luat angajament scris ca plateste 150 lei lunar,de ... (vezi toată discuția)