avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionar cu drept de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionar cu drept de munca

pe decizia de pensie scrie astfel: - pensie asigurari sociale ; - varsta 54 + 1 luna ; - varsta standard de pensionare 60 ani; - reducerea varstei standard datorita handicapului ( aparut la 30.12.1957 - epidemia de poliomielita ) 10 ani ;- stagiul de cotizare - sector de stat - conditii normale 25 ani+10 luni+ 13 zile ; stagiu suplimentar 4 ani ; - stagiu asimilat 5 ani. INTREBARE : am drept de munca si in ce conditii ?
Cel mai recent răspuns: tantzi_t , utilizator 19:35, 8 Februarie 2011
Ce fel de pensie este ? ... pentru limita de varsta, anticipata, anticipata partial sau de invaliditate ? ... Invaliditatea trebuie sa fie de gradul III ca sa puteti avea drept de munca.
limita de varsta cu reducerea varstei standard datorita handicapului!
Aveti dreptul la munca , in conditiile prevazute de lege.
Pensionarii pentru limita de varsta pot cumula pensia cu salariul fara nicio restrictie, in sectorul privat.

In sectorul bugetar, se poate cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat. Pentru 2011 , salariul mediu brut este de 2022 lei.
Multumesc , deosebit de prompt !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulul pensiei cu salariul nfurdea@yahoo.com nfurdea@yahoo.com Am pensie 1000 lei si am mai lucrat ca asistenta la centrul de sange(la stat). As dori sa-mi spuneti daca dupa noul cod al muncii mai am dreptul sa lucrez in ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare persoanã cu handicap accentuat, cumul cu cim cj10hzl cj10hzl Daca o persoana incadrata cu grad accentuat de handicap a fost pensionata prin decizie privind acordarea pensiei pentru limita de varsta(pentru pers cu ... (vezi toată discuția)
Aplicare lege pensii dinu_oan dinu_oan Buna ziua tuturor! Pe cartea de munca am trecuta o perioada de 8 ani si 11 luni, lucrati in conditii deosebite conform art.19 din legea 19/2000, a art.10 ... (vezi toată discuția)