avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie - MAI
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie - MAI

Buna ziua
Fratele meu este nascut in octombrie 1968,a muncit 2 ani si 8 luni in viata civila,a facut armata 1 an si 4 luni dupa care a muncit 21 de ani in politie din care 17 in grupa speciala si 4 in grupa "deosebita"
A demisionat acum 2 luni ,a plecat sa lucreze in strainatate si de luna aceasta a inceput sa-si plateasca contributiile pentru a avea vechime in munca in continuare.
Am doua intrebari:
-la ce varsta va putea iesi la pensie cel mai repede
-faptul ca a demisionat (desi a indeplinit stagiul minim de cotizare),il va impiedica sa iasa la pensie ca ceilalti politisti care sunt activi in momentul pensionarii?
Va multumesc anticipat.






























Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:11, 8 Februarie 2011
In cazul fratelui dvs. varsta standard de pensionare este de 59 de ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare este de 28 de ani si 9 luni iar stagiul minim de cotizare in specialitate este de 19 ani 4 luni.

Intrucat a realizat atat stagiul minim de cotizare in specialitate cat si stagiul complet de cotizare, poate sa beneficieze de pensie pentru limita de varsta la 48 de ani si 10 luni, varsta standard de pensionare fiind redusa cu 10 ani si 6 luni pentru perioadele lucrate in conditii speciale si deosebite (nu exista grupa speciala si grupa desebita).

Faptul ca a demisionat nu are nicio legatura cu obtinere drepturilor de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie bob195 bob195 Buna !Sotia a lucrat ca sudor 17 ani,acum are 47de ani.La ce virsta se poate pensiona ?Multumesc ! (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta StanciuM StanciuM Beneficiez de pensie de invaliditate din decembrie 2010 si doresc sa stiu cand voi trece la pensie pentru limita de virsta. - nascut in iunie 1965 - am ... (vezi toată discuția)
Grupa i si ii de munca tiberiu1001 tiberiu1001 Buna ziua!, Am lucrat in grupa a-II-a si grupa I de munca 10 si respectiv 20 de ani in prima perioada am fost recrutat militar 1,5 ani. 1.Aceasta perioada de ... (vezi toată discuția)