avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum pot ataca un titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

cum pot ataca un titlu executoriu

Am o firma si in anul 2008 am cumparat niste marfuri alimentare de la o alta firma.(se anuntau majorari de preturi puternice)Pentru factura emisa am eliberat 10 BO .Intre timp am constatat ca marfa pe care eu o credeam ieftina de fapt era mai scumpa si nu am putut sa o vand.L-am contactat pe furnizor, acesta a luat marfa inapoi ,si am facut facturi storno.Pana aici totul bine si frumos dar cand am cerut BO inapoi furnizorul respectiv mi-a comunicat ca le girase la Credit Europe Bank si luase cu ele un credit.Marfa eu o luasem in august iar factura storno am facut-o in decembrie.Iar in luna ianuarie 2009 banca a bagat BO la decontare.Bineinteles ca le-am refuzat.Iar in luna februarie furnizorul meu a declarat falimentul si nu a mai platit creditul.Banca mi-a emis titlu executoriu mie desi eu nu am nici o legatura nici cu banca si nici cu furnizorul.Acum conturile mele sunt blocate si nu stiu ce sa fac.Bineinteles ca am si eu credit la banca pe care ,evident nu-l mai pot achita.Va rog frumos dati-mi un sfat ,ce sa fac pentru ca sunt disperat!:
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 17:11, 7 Februarie 2011
Sa angajati un avocat specializat sa faca o contestatie la executare, dar repede sa nu pierdeti termenul de 15 zile de la momentul in care ati luat la cunostinta de executare.
Despre ce titlu executoriu vorbiti: despre BO sau..despre care?
Daca este vorba despre BO trebuie sa faceti opozitie la executare (evident daca aveti ce invoca).
Aveti grija de termenele in care actionati, sa nu fie prea tarziu.
Executarea silita trebuie tratata cu mare seriozitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo avalizat intr-un folosit intr-un contract de credit in care nu exista acest mod de garantare papati papati Buna ziua, sunt 3 BO emise de o societate comerciala si avalizate de asociati, completate de catre banca si cerute a fi executate impotriva avalilor, deoarece ... (vezi toată discuția)
Opozitie la executare bo Irina S. Irina S. Pot invoca in cadrul opozitiei la executare faptul ca sumele din BO si pentru care s-a inceput executarea silita au fost achitate? (vezi toată discuția)
Datorie catre furnizor materiale NASTASE ADRIAN NASTASE ADRIAN Am si eu o problema!In luna august 2008 am lasat un B.O tip vechi in alb la o firma de unde luam materiale.Am acitat sumele ce le-am datorat si nu a mai fost ... (vezi toată discuția)