Am depus la APIA o cerere de acordare a primei de exploatatie specia bovine pentru un numar de 17 capete, aferenta anului 2011. Ca urmare a acestei cereri am primit o adresa prin care mi se aduce la cunostinta ca figurez cu batorii la bugetul local in suma de 60 lei reprezentand impozit casa. La data depunerii cererii am declarat ca nu am datorii la bugetul local intrucat nu aveam cunostinta de suma datorata. Imediar ce mi s-a adus la cunostinta am achitat suma respectiva, insa am primit o decizie de la APIA conform careia am fost exclus de la plata primei de exploatatie aferenta anului 2010. Am formulat o adresa prin care am explicat situatia de fapt si am solicitat sa se revina asupra deciziei insa nu am primit niciun raspuns. Ce pot face in aceasta situatie???? Legea invocat de APIA in cuprinsul deciziei este L. 139/2007 si O. MADR 215/2010.
de fapt va referiti la OUG 125 / 2006 pentru aprobarea schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe complementare, care se acordă în agricultură începând cu anul 2007, şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură (aprobta prin lg mentionata de catre dvs).
deoarece nu se prevede nulitatea absoluta a dosarelor ce contin erori eu zic ca refacerea documentatiei prin plata ulterioara sa impozitelor restante si redepunerea unei noi declaratii pe proprie raspundere in cadrul termenului legal va confera in continuare dreptul de a obtine subventia.
intradevar este vorba de OUG 125/2006. Ce-i drept decizia finala a fost trimisa de APIA (uitandu-ma la data postei) inainte de a trimite adresa prin care am solicitat sa se revina asupra neacordarii primei de exploatatie. Considerati ca ar trebui sa mai astept un raspuns la adresa la care am anexat si dovada platii datoriei la bugetul local?? in decizia finala primita termenul de contestatie este de 30 zile.