avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conc med si alte contracte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conc med si alte contracte

Daca am mai multe contracte de munca dintre care unul cu 8 ore si alte doua sau trei contracte cu 2 ore si am concediu medical (ex: am o afectiune la picior si nu pot sta 8 ore la servici) la celelalte doua contracte am voie sa ma duc? Si daca nu am voie sa ma duc la celelalte cum procedez cu conc med ? Il prezint si la celelalte doua societati si primesc idemnizatie de incapacitate temporara ? Cum zice legea ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:49, 7 Februarie 2011
Trebuie sa stati in medical. Beneficiati de concediu medical de la toate joburile.
Certificatul medical in original il depuneti la jobul cu 8 ore, si copii la celelalte joburi.
Concediul medical reprezinta in fapt un concediu pentru incapacitate temporara de munca. Incapacitatea temporara de munca va face, conform legii incapabil de a presta munca in general un numar de zile. Situatia poe care o prezentati dumneavoastra este putin ciudata, in sensul ca sugerati o incapacitate nu numai temporara ci si partiala, pe tipuri de munci.

Incapacitatea dvs este pentru munca in general, ceea ce inseamna ca toti angajatorii vor fi instiintati cu privire la incapacitatea temporara de munca, urmand sa primiti indemnizatia in conformitate cu drepturile salariale si contributia.
Problema este aceea ca job-ul de 8 ore se desfasoara intr-o fabrica unde trebuie sa coordonez si sa stau 8 ore aproape numai in picioare, pe cand celelalte 2 job-uri solicita doar munca de birou de 2 ore. Legea interzice munca la cele doua job-uri ?
Legea nu interzice cumulul de functii ... potrivit art.35 alin.1 C.mun., orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.

Art. 33 din OUG nr.158/2005 prevede ca, pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Art. 72 din Normele de aplicare ale OUG nr.158/2005, pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii legalizate.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cand ai 2 joburi Andra2014 Andra2014 buna ziua sunt angajata in 2 firme si din anumite motive medicale am solicitat celui de al doi lea angajator unde am un part time sa imi modifice pentru luna ... (vezi toată discuția)
Cic cu 2 joburi ContSters384933 ContSters384933 Buna seara! sunt insarcinata in 2 luni, lucrez de 1 an la o agentie de turism cu norma intreaga(8 ore) si de o saptamana lucrez si la o alta agentie part-time ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical PATRASCU_IUL PATRASCU_IUL Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema. Am un salariat care este angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata , cu 8 ore . In perioada ... (vezi toată discuția)