avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... PFA in Romania, cetatean strain nerezident
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

PFA in Romania, cetatean strain nerezident

Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi spuneti ce impozit si alte contributii trebuie sa plateasca un cetatean strain, nerezident , inregistrat ca PFA in Romania care va avea activitate in 2011. Trebuie sa depuna si declaratie cu venitul estimat? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tsg , utilizator 09:20, 8 Februarie 2011
Impozit pe venit 16% si contributie la sanatate 6.5%, cred ca sunt valabile si pentru persoanele straine.

"Persoanele mentionate la alin. (2) -(adica Cetatenii straini si apatrizii care solicita prelungirea dreptului de sedere temporara in Romania ) care nu realizeaza venituri impozabile pe teritoriul Romaniei si care nu fac dovada calitatii de asigurat vor achita o contributie lunara calculata prin aplicarea cotei de 6,5% la valoarea unui salariu de baza minim brut pe tara."

Eu am gasit asta. Nu e clar ce se intampla cu nerezidentii. Exista undeva scris negru pe alb obligatiile unui nerezident care realizeaza venituri impozabile ce contributii mai trebuie sa achite? Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate pentru un cetatean strain annaon annaon Buna ziua, Un cetatean strain dintr- a tara UE poate incheia o asigurare de sanatate in Romania?? In tara sa beneficieaza de asigurare de sanatate dar cum ... (vezi toată discuția)
Contributie benevola la sanatate pentru a beneficia de asigurare rolandkent rolandkent Se poate contribui benevol doar la sanatate pentru a beneficia de asigurare in tara? Este vorba de cineva care a studiat in strainatate si va lucra tot in ... (vezi toată discuția)
Cum se stabileste plata cass la venituri din chirii? perlutina perlutina Un cetatean, de alta nationalitate, care are o proprietate, pe care a inchiriat-o in Romania, si nu locuieste (nu are domiciliul in Romania, nu vine nici ... (vezi toată discuția)