Buna ziua!
As dori sa-mi spuneti daca perioada in care am beneficiat de somaj dupa terminarea facultatii se ia in considerare la calculul sporului de vechime si articolele din legislatie. Daca aceasta perioada nu o am trecuta in cartea de munca pentru ca nu mai fusesem angajata si nu aveam carte de munca, m-am angajat la primul loc de munca dupa un timp de la terminarea perioadei de somaj, cum dovedesc ca am beneficiat de somaj? Mai poate fi trecuta in cartea de munca?
Va multumesc pentru raspuns!
Se poate lua o adeverinta de la AJOFM pentru perioada cat ati beneficiat de somaj ... acea adeverinta poate fi trecuta in carnetul de munca, daca acesta nu a fost certificat la 01.01.2011.
Multumesc pentru raspuns!
Asta inseamna ca nici-o perioada de somaj nu se ia in consideratie la calculul sporului de vechime sau e vorba numai de perioada dinaintea primei angajari? Daca puteti sa faceti trimitere si la legislatie, va rog!
Revin cu o precizare. Am inteles din ce am mai citit ca daca am beneficiat de somaj in baza L.1/1991 (art.15) se considera vechime in munca, dar daca am primit somaj in baza L.76/2002 nu se mai considera vechime in munca. E corect?