avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somajul de ia in calculul SPORULUI de vechime?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somajul de ia in calculul SPORULUI de vechime?

Perioada de somaj este perioada contributiva. Prin urmare este considerata conform legii stagiu de cotizare.
Insa la calculul SPORULUI de vechime este luat in calcul?
Dvs ce stiti?
Eu stiu ca in calculul SPORULUI de vechime se iau in considerare anii efectiv munciti.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 11 Octombrie 2011
Atat studiile cat si perioada de somaj sunt stagii de cotizare si astfel vechimea va merge.E adevarat, sunt bani mai putini care se acorda pentru aceste perioada dar se iau in considerare la calculul pensiei(cred ca asta va interesa)
Somajul nu se ia in considerare la stabilirea sporului de vechime, el este considerat stagiu de cotizare care se ia in calcul la pensie.
MULTUMESC
Totusi
Citeam luna trecuta pe acest forum urmatoarea situatie:Cineva intreba daca un salariat care a fost in 94-95 in somaj i se constituie aceasta perioada ca vechime in munca?
iar altul ,daca a fost somer in 2006-2007,cum se procedeaza?Iar raspunsul dat de cineva ale carui raspunsuri mi se par OK a fost:
In cazul primului -se ia in calcul=D>
In cazul celui de-al doilea,nuX-(
Deci,ce ziceti,ramane asa?????
1. Din Legea 1/1991:
Art. 15. – Perioada pentru care o persoanã este îndreptãţitã sã primeascã ajutor de şomaj sau ajutor de integrare profesionalã constituie vechime în muncã şi în aceeaşi unitate.

2. Legea 76/2002 care se aplica de la 01.03.2002, abroga legea 1/1991 si nu mai are prevederea din aceasta.

3. Asadar perioada de somaj pana la 01.03.2002 este vechime in munca. Dupa 01.03.2002 este stagiu de cotizare pentru pensie si sanatate.

Alte discuții în legătură

Spor vechime marybujiuta marybujiuta perioada în care o persoană s-a aflat în ajutor de şomaj,conform Legii 76/2002, perioadă consemnată în carnetul de muncă, constituie vechime în muncă ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Nu pot sa ma lamuresc deloc. Acest concediu se adauga la vechime indiferent de anul in care este atunci cand o calculez pentru sporul de vechime? Dar cand e ... (vezi toată discuția)
Perioada de somaj este considerata vechime in munca? bafo28 bafo28 Buna ziua,sunt in situatia de a fi disponibilizat,somajul este considerat vechime in munca? ...Sau sa incerc sa gasesc un alt loc de munca? Va multumesc ! (vezi toată discuția)