avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada de somaj este considerata vechime in munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada de somaj este considerata vechime in munca?

Buna ziua,sunt in situatia de a fi disponibilizat,somajul este considerat vechime in munca? ...Sau sa incerc sa gasesc un alt loc de munca? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:42, 2 Mai 2011
~ Conținut șters la cerere ~
LG 1/1991
ART. 13
- Perioada pentru care o persoana este indreptatita sa primesasca ajutorul de somaj constituie vechime in munca si nu intrerupe vechimea in munca si in aceeasi unitate.
Legea 1/1991 abrogata de L 76/2002
Perioada de somaj acordata pe baza Legii1/1991 intra la calculul vechimii in munca pentru stabilirea sporului de vechime insa perioada de somaj acordata in baza legii 76/2002 intra in calcului vechimii in munca doar pentru acordarea pensiei nu si a sporului de vechime in munca.
multumesc mult pentru raspuns,totusi cum e mai bine?...sa-mi iau transferul sau sa astept sa fiu dat in somaj si ulterior sa ma angajez,din somaj?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare pentru pensie si sanatate, nu este vechime in munca in functie de care se acorda unele drepturi (de exemple sporul de vechime).
2. Numai Legea 1/1991 prevedea asa ceva dar numai pana la 01.03.2002 de cand se aplica Legea 76/2002.
3. Daca va angajati din somaj veti avea de castigat cei 30% din indemnizatia de somaj pana la data cand ar fi expirat perioada de somaj.
Domnule Tudor Valeriu,eu inteleg urmatorul lucru si va rog sa-mi spuneti daca am inteles bine.
Asadar daca o persoana a fost somer in perioada ianuarie1994-iunie 1995 beneficiind astfel de prevederile Legii 1/1991 care in prezent este abrogata de Legea 76/2002 poate beneficia de aceasta perioada de vechime in munca intrand astfel in acele transe de vechime.(intre3-5 ani vechime de 5%,intre 5-10 ani-10% vechime...etc).????
-o alta persoana care a fost somer in martie 2003-martie 2004-nu poate avea considerata aceasta perioada drept vechime in munca?

Alte discuții în legătură

Vechime in munca la contract cu 2 respectiv 4 ore Popescu Lorena Popescu Lorena Buna ziua Am de calculat o vechime in munca ptr o persoana care a inceput activitatea in 1985 iar in cartea de munca respectiv adev de vechime figureaza si cu ... (vezi toată discuția)
Somaj - vechime in munca cristinaelena23 cristinaelena23 Buna ziua. este adevarat ca doar primul somaj se considera vechime(stagiu de cotizare) pentru casa de Pensii? (vezi toată discuția)
Stabilire vechime gluten gluten Perioada de somaj constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă ... (vezi toată discuția)