avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stabilire vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stabilire vechime

Perioada de somaj constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea?
Prin urmare, perioada de CCC constituie vechime in munca si se are in vedere la calculul sporului de vechime in munca.
Cel mai recent răspuns: gluten , utilizator 09:57, 14 Iunie 2016
Somajul acordat in baza Legii nr. 1/1991 privind protecţia socială a şomerilor şi reintegrarea lor profesională constituie vechime in munca.

Legea 1/1991 a fost abrogata de Legea 76/2002, privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.
Incepand cu data de 01.03.2002, data intrarii in vigoare a acestei legi, acesta perioada nu mai este recunoscuta de lege ca fiind vechime in munca.

In acest caz, perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare le pensie si sanatate.
Plata contributiilor facandu-se de catre AJOFM de la buget.
La stabilirea vechimii in munca o angajata,prezinta o adeverinta de la casa de pensii unde,dupa un an in care lucreaza cu Contract individual de munca cu timp partial ,intra in somaj,apoi pe CCC 2 ani;
Concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani in cazul acesta ,se considera vechime in munca?!
Multumim!
CCC constituie vechime in munca si se ia in considerare la calculul sporului de vechime.
Multumim mult!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca prares prares La calculul sporului de vechime se ia in considerare perioada 27.11.1999.-.22.08.200 cat o persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj ? (vezi toată discuția)
Somaj - vechime in munca cristinaelena23 cristinaelena23 Buna ziua. este adevarat ca doar primul somaj se considera vechime(stagiu de cotizare) pentru casa de Pensii? (vezi toată discuția)
Somaj sandel-dorin sandel-dorin Buna ziua!As vrea sa va intreb daca perioada in care s-a beneficiat de somaj se calculeaza ca si vechime in calculul sporului de vechime. Dar cei doi ani ... (vezi toată discuția)