avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vechime in munca



La calculul sporului de vechime se ia in considerare perioada 27.11.1999.-.22.08.200 cat o persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj ?
Cel mai recent răspuns: prares , utilizator 18:12, 24 Noiembrie 2016
Somajul acordat in baza Legii nr. 1/1991 privind protecţia socială a şomerilor şi reintegrarea lor profesională constituie vechime in munca.

Legea 1/1991 a fost abrogata de Legea 76/2002, privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, incepand cu data de 01.03.2002, data intrarii in vigoare a acestei legi, acesta perioada nu mai este recunoscuta de lege ca fiind vechime in munca.

Asadar, perioada de somaj mentionata de dvs constituie vechime in munca si se poate lua in considerare la acordarea sporului de vechime.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj - vechime in munca cristinaelena23 cristinaelena23 Buna ziua. este adevarat ca doar primul somaj se considera vechime(stagiu de cotizare) pentru casa de Pensii? (vezi toată discuția)
Stabilire vechime gluten gluten Perioada de somaj constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă ... (vezi toată discuția)
Somajul la vechime uatscortarunou uatscortarunou Buna ziua. Vreau sa stiu daca somajul se adauga la vechime in munca, cand vreau sa ma angajez in alta parte. (vezi toată discuția)