avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somajul = vechime in munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somajul = vechime in munca?

Buna ziua, va rog sa imi raspundeti daca perioada de somaj dupa terminarea studiilor constituie vechime in munca si se ia in consideratie la acordarea sporului de vechime. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:47, 30 Aprilie 2014
Perioada de somaj nu constituie vechime in munca, ci stagiu de cotizare asimilat pentru pensie.

Prin urmare, nu are cum sa se ia in considerare la stabilirea sporului de vechime.
1. Perioada de somaj indemnizat nu este vechime in munca si nu se are in vedere la acordarea sporului de vechime.

2. Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare la pensie si sanatate, contributiile fiind platite de Agentia de Somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in specialitate normator normator pentru un absolvent de studii universitare din 2014, care beneficiaza de indemnizatie de somaj, aceasta perioada de 6 luni constituie vechime in specialitatea ... (vezi toată discuția)
Calcul spor vechime - perioada somajului ionut c ionut c Buna ziua! As dori sa-mi spuneti daca perioada in care am beneficiat de somaj dupa terminarea facultatii se ia in considerare la calculul sporului de vechime ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca C Ilie C Ilie As dori sa stiu daca somajul se ia in calcul la spor vechime munca ( am un spor de 20 % ). Am avut 9 luni somaj in perioada 1992 -1993. Din cate am inteles ... (vezi toată discuția)