avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa prima inmatriculare


Va multumesc mult de tot!
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
ContSters165814, utilizator
Cel mai recent răspuns: gigihaios , utilizator 20:09, 30 Ianuarie 2013
Din pacate trebuie sa va spun ca daca nu ati depus pana la 31 ianuarie 2011 cererea de inmatriculare, de emitere a deciziei de calcul, taxa va fi calculata pe noua lege intrata in vigoare de la 1 ianuarie 2011. Taxa va fi mai mare din pacate.
Dupa ce primeste "prietenul" raspunsul de la Prefectura, se poate redacta imediat actiunea si apoi se va depune la Tribunal. In functie de aglomerarea cu dosare a instantei veti primi un termen mai lung sau mai scurt.
Nu putem spune care va fi rezultatul pentru ca din pacate si dupa atat timp, practica judiciara a instantelor nationale este neuniforma.

Imi pare rau pentru ce ati patit!

Sunteti insa sigur ca acel prieten a trimis solicitarea in scris catre Prefectura? Acea scrisorica se trimite recomandata cu confirmare de primire, pentru ca ulterior, in instanta, trebuie sa faca proba indeplinirii procedurii prealabile. Puteti verifica foarte usor lucrul asta: il rugati sa va arate hartia de la posta de cand a depus scrisoarea si confirmarea de primire care trebuie sa aiba pe ea stampila Institutiei Prefectului- Serviciul Inmatriculari. Daca evita sa va arate aceste hartii mergeti la altcineva!

Succes in continuare!

Bine, el mi-a spus ca mai avem inca maxim 7 zile, timp in care trebuie sa primim raspunsul de la prefectura. Dar, va rog mult de tot, spuneti-mi: sunt sanse sa pierdem si recursul? Si daca e asa, tinand cont de faptul ca, mi-a spus el, decizia se da in baza unui precedent ( sper ca nu e chiar atat de prost si a avut dreptate ), ce as putea face pe mai departe?
Impotriva raspunsului se face contestatie la Tribunal. Aceasta este prima instanta. Cand se va termina dosarul la aceasta instanta, partea nemultumita de solutie va putea folosi calea de atac a recursului. Recursul se depune la Tribunal, iar dosarul va fi inaintat la Curtea de Apel din circumscrptia careia face parte Tribunalul unde va judecati.

Daca nu aveti castig de cauza pe o astfel de procedura, mai exista varianta achitarii taxei si ulterior solicitarea restituirii. La fel: procedura prealabila cu AFP, iar mai apoi in instanta.

Problema e urmatoarea: daca pana acum incurajam pe toata lumea sa procedeze la recuperarare taxei de poluare, avand in vedere ultimele solutii ale Curtii de Apel Iasi, care prin completele sale, din cate imi dau eu seama, au inceput in faza de atac a recursului sa respinga toate cererile privind recuperarea taxei de poluare (de fapt sa admita recursurile formulate de catre AFP), spun ca cel mai bine e sa tragi de timp cat de mult se poate.
Spun acest lucru deoarece acualmente la Curtea Europeana de Justitie se afla pe rol doua dosare cu intrebari preliminare privind taxa de poluare din Romania, dosare formate ca urmare a trimiterii acestora de catre Tribunalul Sibiu si Gorj.

In conditiile in care se vor solutiona favorabil aceste doua dosare, toti justitiabilii care au achitat o astfel de taxa vor avea ulterior in fata instantelor nationale, castig de cauza.

Sunt insa prea multe variabile si nu putem sti inca ce se va intampla pe viitor.

Sper ca v-am fost de ajutor!
Da, mutumesc frumos! Chiar mi-ati fost de un real ajutor. In plus de asta, prietenul meu mi-a spus ca mai exista cai de atac, chiar daca se pierde recursul. Exista?
Probabil se refera la faptul ca va adresa o cerere catre Curtea Europeana de Justitie. Acest lucru se poate face dupa epuizarea cailor interne de atac.

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala activa in actiunea de contencios administrativ manuelle manuelle Am achizitionat o autoutilitara in sistem de leasing in anul 2007. In 2010 am devenit proprietarul autoutilitarei. Taxa de prima inmatriculare a fost platita ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare - probleme manuelle manuelle Mi s-a respins pe fond cererea de recuperare a taxei de prima inmatriculare platita in 2007 platita in baza Legii 343/2006 - in sesnsul ca s-a admis exceptia ... (vezi toată discuția)
Au trecut doi ani de la primirea raspunsului, ne mai putem adresa instantei de contencios administrativ? htdwoodtrade htdwoodtrade Buna dimineata. Atat eu cat si fratele meu vrem sa ne recuperam taxa de poluare pentru masinile cumparate. Am auzit de procedura administrativa si am trimis ... (vezi toată discuția)