Buna seara, sunt in somaj de 6 luni si sunt insarcinata in 2 luni,daca termin somajul si ma angajez pana la nastere am dreptul la indemnizatie?(somajul il iau 1 an si inainte de a intra in somaj nu am lucrat)
Trebuie sa va angajati imediat ce se termina somajul. Beneficiat de concediu si indemnizatie daca veti avea anterior datei nasterii, 12 luni venituri supuse impozitarii. Perioada de somaj se ia in calcul (lucrati 7 luni si va adauga ultimele 5 din somaj)
Colegul, ati facut un calcul gresit la luni :sorry: ... este deja insarcinata in 2 luni si mai are 6 luni de somaj ... prin urmare, va naste dupa expirarea somajului la o luna, in conditiile unei nasteri normale ... deci, va mai trebui sa lucreze cel putin o luna, dar din somaj poate intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.
@freeelis: :D Multumesc ptr. observatie. Nu am calculat, a fost exemplu dar vad acum ca poate fi interpretat ca un calcul eronat.
Orice observatie este bine venita. Asa ma pot corecta.
buna ziua,am fost in crestere copil iar firma la care am lucrat a fost vanduta in aceasta perioada,neavand posibilitatea de a ma reintoarce la munca.A trebuit sa dau firma in judecata pt inchiderea cartii de munca si a obtinerii aj de somaj,asa ca am pauza in cartea de munca aproape un an.
Somer
eleonoramirabela
Am ramas fara slujba acum cateva zile,am 2ani si 6luni in carte de munca fara intrerupere.Daca raman insarcinata primesc doi ani indemnizatia de 600ron? (vezi toată discuția)
Drepturi gravide
nikocristea
buna ziua,acum o luna de zile am fost data in somaj,acum o saptamana am aflat ca sunt insarcinata..ce drepturi mai am in cazul in care sunt in somaj dupa 4 ani ... (vezi toată discuția)