buna ziua,acum o luna de zile am fost data in somaj,acum o saptamana am aflat ca sunt insarcinata..ce drepturi mai am in cazul in care sunt in somaj dupa 4 ani lucrati la aceasta firma.
Legat de firma,nu mai are nicio obligatie fata de dvs,cat priveste posibilitatea de a beneficia de anumite drepturi ,si anume concediu de maternitate de 126 zile,obligatoriu 42 zile dupa nastere,puteti beneficia in cadrul somajului de el. Pentru a avea dreptul la concediu crestere copil,trebuie sa fi realizat venituri supuse impozitarii timp de 12 luni inainte de data nasterii copilului,aici intra si perioadele asimiliate,gen concedii medicale,concediu de maternitate,somaj. N-ati specificat care este perioada somajului,9 luni,12 luni?
Contractul individual de munca incheiat intre dv.si firma la care a-ti lucrat este inchis din moment ce sunteti in somaj.
Cit timp sunteti in somaj beneficiati de toate drepturile de asigurare sociala ca si un angajat.
Dupa terminarea somajului va trebui (ca sa va pastrati aceste drepturi) ori sa reveniti la lucru ori sa incheiati un contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii.
1. Daca aveti o vechime de numai 4 ani inseamna ca veti beneficia de indemnizatie de somajtimp de 6 luni.
2. Incercati sa prelungiti somajul cu unul sau mai multe concedii medicale pana veti fi in luna a saptea de sarcina si veti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC pana la 2 ani.
Nu neaparat,de aceea am si modificat mesajul meu,are 4 ani la acelasi angajator,dar daca mai are minim un an in alta parte,atunci are 9 luni somaj;dar sigur ne va lamuri doamna,asta in cazul in care mai intra pe forum!