avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi gravide
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi gravide

buna ziua,acum o luna de zile am fost data in somaj,acum o saptamana am aflat ca sunt insarcinata..ce drepturi mai am in cazul in care sunt in somaj dupa 4 ani lucrati la aceasta firma.

Cel mai recent răspuns: nikocristea , utilizator 13:43, 16 August 2011
Legat de firma,nu mai are nicio obligatie fata de dvs,cat priveste posibilitatea de a beneficia de anumite drepturi ,si anume concediu de maternitate de 126 zile,obligatoriu 42 zile dupa nastere,puteti beneficia in cadrul somajului de el. Pentru a avea dreptul la concediu crestere copil,trebuie sa fi realizat venituri supuse impozitarii timp de 12 luni inainte de data nasterii copilului,aici intra si perioadele asimiliate,gen concedii medicale,concediu de maternitate,somaj. N-ati specificat care este perioada somajului,9 luni,12 luni?
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
deab, utilizator
Contractul individual de munca incheiat intre dv.si firma la care a-ti lucrat este inchis din moment ce sunteti in somaj.
Cit timp sunteti in somaj beneficiati de toate drepturile de asigurare sociala ca si un angajat.
Dupa terminarea somajului va trebui (ca sa va pastrati aceste drepturi) ori sa reveniti la lucru ori sa incheiati un contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii.
1. Daca aveti o vechime de numai 4 ani inseamna ca veti beneficia de indemnizatie de somajtimp de 6 luni.
2. Incercati sa prelungiti somajul cu unul sau mai multe concedii medicale pana veti fi in luna a saptea de sarcina si veti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC pana la 2 ani.
Nu neaparat,de aceea am si modificat mesajul meu,are 4 ani la acelasi angajator,dar daca mai are minim un an in alta parte,atunci are 9 luni somaj;dar sigur ne va lamuri doamna,asta in cazul in care mai intra pe forum!
am 7 ani vechime pe cartea de munca,cind ar trebui sa anunt la somaj?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Angel06 Angel06 Buna seara. Sunt angajata cu contract de munca pana in data de 15 iulie,urmand ca apoi sa mi se prelungeasca contractul cu inca 3 luni pana in data de 15 ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Stoicaniuliana Stoicaniuliana Buna ziua. Am lucrat pe o perioada de 4 ani la o firma pana pe data de 3 mai 2016, iar pe data de 15 mai am inceput activitatea la o alta firma pe o perioadă ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate si ccc pt salariata pe perioada determinata carmen1986 carmen1986 Buna ziua! In cazul in care la data de 31 mai 2011 mi se incheie CIM - perioada determinata, si am intrat in concediu de maternitate incepand cu data de 02 ... (vezi toată discuția)