avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general proces verbal casare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

proces verbal casare

Buna
Am si eu o problema.La firma unde lucrez s-a intocmit un proces verbal de casare pentru niste marfuri care au fost inudate si nu s-au mai putut vinde.(magazin en-detail)
Cum inregistrez in contabilitate acest pv de casare (cum diminuez conturile 371 ,378,4428).
Va rog ajutati-ma.
:((#-o
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 00:49, 11 Mai 2009
exista pe yahoo un grup ce se cheama "contabilitate". sunt o gramada de contabili care iti raspund imediat
me.elena a scris:

Buna
Am si eu o problema.La firma unde lucrez s-a intocmit un proces verbal de casare pentru niste marfuri care au fost inudate si nu s-au mai putut vinde.(magazin en-detail)
Cum inregistrez in contabilitate acest pv de casare (cum diminuez conturile 371 ,378,4428).
Va rog ajutati-ma.
:((#-o


In baza procesului verbal de constatare a deteriorarii si de distrugere, scoaterea din gestiune a marfurilor se inregistreaza in contabilitate astfel:

% = 371 -
378
607
4428

atentie
art. 21 alin.(4) lit. c)din Legea nr. 571/ 2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarileulterioare, care precizeaza:
"(4) Urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile:[...]
c) cheltuieli privind bunurile de natura stocurilor sau aactivelor corporale constatate lipsa din gestiune ori degradate, neimputabile,pentru care nu au fost incheiate contracte de asigurare, precum si taxa pevaloarea adaugata aferenta, daca aceasta este datorata potrivit prevederilor titlului VI.”,completate de cele ale pct. 41 din Normele metodologice de aplicare a Coduluifiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/ 2004, cu modificarile sicompletarile ulterioare, unde se arata:
“41. Cheltuielile cu bunurile de natura stocurilor [...] degradate si neimputabile, inclusiv taxa pe valoarea adaugata aferenta, dupa caz, pentru care s-au incheiat contracte de asigurare, nu intra sub incidenta prevederilor art. 21alin.(4) lit.c) din Codul fiscal.”Potrivit reglementarilor legale de mai sus, intrucat pentru marfurile degradate si neimputabile, scoase din gestiune, societatea nu are incheiat contract de asigurare, cheltuielile aferente in suma de ... lei sunt nedeductibile fiscal la calculul profitului impozabil
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2008
ContSters42967, utilizator
multumesc mult
Cu multa placere.
Buna ziua

Am si eu o intrebare .Am marfa deteriorata in urma unei inundatii (s-a spart o teava si calculatoarele erau in functiune_profilul meu fiind comert cu echip.informatice).Am facut proces verbal de casare si cu acesta le-am dus la o societatea de valorificare a deseurilor.
Intrebare TVA-ul acestor marfuri trebuie ajustat ? Marfa scoasa din gestiune este cheltuiala nedeductibila dar intrebarea mea este daca tb sa colectez si TVA.

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

minusuri constatate la inventariere stocuri marfa CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN La 31.12.2009 s-a inventariat stocul de marfa al magazinului si s-a constatat minus. Avand in vedere ca in magazin a vandut doar patroana nu se pot imputa ... (vezi toată discuția)
Note contabile produse expirate andreeazanfir andreeazanfir am la raft 3 buc vopsea lavabila expirata in val de 480 lei am facut proces verbal de casare. ce note contabile trebuie sa fac sa scad gestiunea ... (vezi toată discuția)
Inchidere magazin si descarcarea gestiunii de marfa degradata crisrian crisrian Buna ziua. As dori sa ma sfatuiti cum procedez. Am decis sa inchid un magazin alimentar cu chirie. In acel spatiu deschide alcineva care cumpata stocul. Am ... (vezi toată discuția)