avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general proces verbal casare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

proces verbal casare

Buna
Am si eu o problema.La firma unde lucrez s-a intocmit un proces verbal de casare pentru niste marfuri care au fost inudate si nu s-au mai putut vinde.(magazin en-detail)
Cum inregistrez in contabilitate acest pv de casare (cum diminuez conturile 371 ,378,4428).
Va rog ajutati-ma.
:((#-o
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 00:49, 11 Mai 2009
Se colecteaza TVA, in cazul in care marfa nu este asigurata conf. Codului fiscal art. 21alin 4 litera c.

Norme cod fiscal
Art. 21 alin 4 c
41. Cheltuielile cu bunurile de natura stocurilor sau a activelor corporale, constatate lipsă din gestiune sau degradate şi neimputabile, inclusiv taxa pe valoarea adăugată aferentă, după caz, pentru care s-au încheiat contracte de asigurare, nu intră sub incidenţa prevederilor art. 21 alin. (4) lit. c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
42. În sensul prevederilor art. 21 alin. (4) lit. c) din Codul fiscal, cheltuielile privind stocurile şi mijloacele fixe amortizabile distruse ca urmare a unor calamităţi naturale sau a altor cauze de forţă majoră sunt considerate cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil, în măsura în care acestea se găsesc situate în zone declarate, potrivit prevederilor legale speciale pentru fiecare domeniu, afectate de calamităţi naturale sau de alte cauze de forţă majoră. Totodată, sunt considerate deductibile şi cheltuielile privind stocurile şi mijloacele fixe amortizabile distruse de epidemii, epizootii, accidente industriale sau nucleare, incendii, fenomene sociale sau economice, conjuncturi externe şi în caz de război. Fenomenele sociale sau economice, conjuncturile externe şi în caz de război sunt cele prevăzute de Legea privind rezervele de stat nr. 82/1992, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2009
katica, utilizator
Multumesc mult
In opinia mea se colecteaza TVA pe diferenta rezultata din vanzarea sub pret pana la nivelul pretului de achizitie.
Poate sunt sunt si alte pareri.:fight::slap:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

minusuri constatate la inventariere stocuri marfa CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN La 31.12.2009 s-a inventariat stocul de marfa al magazinului si s-a constatat minus. Avand in vedere ca in magazin a vandut doar patroana nu se pot imputa ... (vezi toată discuția)
Descarcare de gestiune iordan nicoleta iordan nicoleta va rog sa ma ajutati intr-o problema ,lucrez la o firma care in luna iunie a avut o paguba la marfa de 40% datorita unui incendiu,contabila nu a descarcat ... (vezi toată discuția)
Minus inventar-marfa asigurata marialavinia marialavinia Buna ziua, In cazul in care firma are incheiat un contract de asigurare pentru stocuri, riscurile asigurate fiind: incendiu, trasnet, explozie, furt prin ... (vezi toată discuția)