avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art 31 (41) - incetare CIM prin notificare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art 31 (41) - incetare CIM prin notificare

Pana la finalizarea celor 30 de zile ale perioadei de proba, am inaintat un document de instiintare ca doresc incetarea CIM. Angajatorul cere 30 zile preaviz, conform CIM. E legal? Art 31(41) nu mentioneaza expresia "fara preaviz", iar managerul se prevaleaza de acest vid in textul legislativ. Care sunt riscurile mele daca nu respect preavizul (eu considere ca fiind o cerere nefondata)? Multumesc
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 20:56, 7 Februarie 2011
Nu este nevoie de preaviz. Inregistrati notificarea si la data inscrisa incetati activitatea. Angajatorul este obligat sa o ia in considerare fara alte conditii si sa va plateasca perioada lucrata. Contractul nu poate contine clauze contrare codului muncii. Daca exista asemenea clauze, sunt nule de drept.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
ContSters42179, utilizator
Nu se acorda preaviz in aceasta situatie ...
Multumesc, asa stiu si eu. Am numar de inregistrare la notificare, doar ca in text nu am facut referire la art 31(41) dar am mentionat ca ma aflu in perioada de proba. In CIM am mentionata perioada de preaviz doar pentru concediere si demisie. Nu accepta plecarea fara preaviz si eu nu vreau sa mai merg la acel job. Poate sa-mi desfaca contractul de munca pe indisciplina, chiar daca am notificarea inregistrata la ei? Va multumesc pentru rapiditatea raspunsurilor si o seara buna
Poate sa-mi desfaca contractul de munca pe indisciplina, chiar daca am notificarea inregistrata la ei?

In niciun caz. Pierde intrun eventual proces. Este bine ca ai mentionat ca te afli in perioada de proba. Ai intele bine diferenta dintre perioada de preaviz specificata in contract si incetarea prin notificare in timpul perioadei de proba.
Nici nu are importanta daca ati specificat sau nu un anume art. daca la data notificarii erati in perioada de proba este suficient pentru a dovedi in instanta ca nu erati obligat sa efectuati preaviz. Informati in scris angajatorul ca va cunoasteti drepturile si nu veti ezita sa actionati in instanta daca nu le respecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim maxisilvia maxisilvia Buna seara, Va rog sa ma îndrumați in problemă de mai jos: M-am angajat la o firma am semnat CIM cu data de 31 ian pe perioada nedeterminat începând cu ... (vezi toată discuția)
Despre perioada de proba bbt bbt Va rog sa imi spuneti daca un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata trebuie sa aiba vreo clauza referitor la cele 90 zile de proba. In cazul ... (vezi toată discuția)
Acasa.v acasa.v acasa.v buna ziua am o intrebare am un CIM pe perioada nedeterminata cu incadrare sofer masina mare tonaj la alte clauze sant specificate urmatoarele; perioada de ... (vezi toată discuția)