avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imobilul donat de catre parinti copiilor poate fi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imobilul donat de catre parinti copiilor poate fi revendicat?

la ce costuri se ridica donarea unu i imobil ,sa zicem de 40 mii euro de catre parinti copiilor?si in cat timp se poate face acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 22:06, 7 Februarie 2011
Intrebati un notar.
Interesati-va la notar.
despre costuri intrebati la notar.
actul poate fi atacat in instanta, se poate revoca. ar trebui sa dati detalii despre motivul pt care va grabiti, poate donatia nu e cea mai buna solutie
Pentru donatii intre parinti si copii se achita onorariul notarului, TVA si taxa de inscriere in Cartea Funciara(0,15% din valoarea imobilului). In cazul donatiilor nu se plateste impozit pe transferul proprietatii.
La 40000 Euro este posibil sa platiti in jur de 3000 lei.
Totusi, verificati la notar, pentru ca s-au modificat grilele si e posibil sa va incadrati pe o suma mai mica, dat fiind ca este vorba de donatie.
ca sa evitati cheltuieli inutile,mai bine recurgeti la perfectarea unui testament.atat donatia,cat si testamentul,pot fi revocabile.donatiile intre copii si parinti suntextrem de rare.oricum,dc parintii dvs,de ex,ar avea datorii,se poate revoca donatia printr-o actiune promovata de creditori.
asa cum preciza si d-nagi_jana, posibil sa identificati alte solutii.

Alte discuții în legătură

Donatie ? MikuVesel MikuVesel Parinti mei au un apartament cu 3 camere si o garsoniera ...apartamentul vor sa mi-l doneze mie . ce pot face sa ma asigur ca actul de donatie devine ... (vezi toată discuția)
Acte + costuri? carmelalita carmelalita Ce acte sunt necesare si ce costuri implica trecerea unui apartament (approx. 43 mp) de pe numele unui sot, pe numele celuilalt sot? Multumiri. (vezi toată discuția)
Act de donatie tottenkopfheitten tottenkopfheitten buna ziua sunt singur la parinti. sunt casatorit si am un copil minor. intrebare: 1] daca parintii mei imi doneaza [numai mie] un apartament in caz de divort ... (vezi toată discuția)