avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de donatie

buna ziua sunt singur la parinti. sunt casatorit si am un copil minor. intrebare: 1] daca parintii mei imi doneaza [numai mie] un apartament in caz de divort sotia are dreptul la partaj? 2] cam cat m ar costa taxele actului de donatie avand in vedere ca apartamentul este cotat pe grila cu pretul de 27000 euro? multumesc
Cel mai recent răspuns: tottenkopfheitten , utilizator 14:38, 16 Iulie 2013
1. Nu
2. donatia este scutita de impozit intre rude pana la grad 3 inclusiv deci si in cazul dvs. Veti plati onorariul notarului, care difera de la un notarul la altul si taxa de intabulare care este 0,15% din valoarea din grila de expertiza imobiliara pt uzul notarilor. Costurile aproximative ar fi in jurul valorii de 2000 RON, insa asa cum v am spus depinde de la un cabinet la altul.
Daca donatia este facuta doar in favoarea Dvs. si nu se precizeaza in actul de donatie ca acesta este donat si sotiei, apartamentul va fi bunul Dvs. propriu, chiar daca donatia este facuta in timpul casatoriei.
Pentru costurile unui astfel de contract, luati legatura cu un notar public pentru ca acestia sunt cei care stabilesc aceste costuri, in raport de grila si in raport de onorariul fiecaruia.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbul numelui proprietarului Roxiuxx Roxiuxx Buna ziua.Am si eu nevoie de ajutorul vostru,daca se poate. Parintii mei,divortati,sunt plecati in strainatate de cativa ani,mami e stabilita acolo, si vor sa ... (vezi toată discuția)
Donatia catre un copil minor gety73 gety73 Buna ziua, Detin un apartament achizitionat cu credit ipotecar inainte de casatorie (2003).In anul 2006 m-am casatorit iar in anuarie 2008 am dat nastere unei ... (vezi toată discuția)
Donatia unui teren de la parinte la copil ,care ar costul aprox ? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care ar putea fi taxele si alte costuri in mare daca mama ar decide sa imi doneze un teren intravilan ? Se calculeaza la o valoare minima a ... (vezi toată discuția)