avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbul numelui proprietarului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbul numelui proprietarului

Buna ziua.Am si eu nevoie de ajutorul vostru,daca se poate.
Parintii mei,divortati,sunt plecati in strainatate de cativa ani,mami e stabilita acolo, si vor sa treaca apartamentul (2 camere) pe numele meu,fiind singura la parinti .As dori sa-mi spune-ti daca se poate ce acte sunt necesare(apartamentul e pe numele amandurora),ce este de facut ,cam cat ar costa treaba asta,cat timp necesita demersul asta(parintii au putin timp la dispozitie sa stea in tara)?.Mentionez ca apartamentul are cadastru,este inscris in Cartea Funciara, impozitul,cheltuielile si toate sunt la zi.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:43, 28 Octombrie 2012
Sa va doneze apartamentul, pentru ca sunt scutiti de plata impozitului parintii dvs. Va trebuie actul de proprietate, cartile de identitate si toti 3 sa fiti prezenti, certificatul fiscal, adeverinta de la asociatia de proprietari ca sunt cheltuielile la zi platite, extras de carte funciara care va costa 40 de Ron si iese in 3 zile sau 200 de Ron si iese dupa o zi pe alta.

Revenind....
Costurile sunt onorariul notarului care se face in functie de grila de expertiza imobiliara pt uzul notarilor taxa ANCPI de o,15% din valoare din expertiza pt a va intabula dreptul dvs de proprietate. Impozit 0 pt ca donatia este scutita de impozit intre rude pana la grad 3 inclusiv.
Mergeti cu actele la notariat si vi se vor calcula aceste taxe.
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unei case crystyyy83 crystyyy83 buna ziua, as vrea sa stiu si eu ,daca se poate, la o casa in valoare de 36000 de euro cit m-ar costa notarul ? (vezi toată discuția)
Donatia unui teren de la parinte la copil ,care ar costul aprox ? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care ar putea fi taxele si alte costuri in mare daca mama ar decide sa imi doneze un teren intravilan ? Se calculeaza la o valoare minima a ... (vezi toată discuția)
Act de donatie tottenkopfheitten tottenkopfheitten buna ziua sunt singur la parinti. sunt casatorit si am un copil minor. intrebare: 1] daca parintii mei imi doneaza [numai mie] un apartament in caz de divort ... (vezi toată discuția)